...a ziemia niech mu lekką będzie... Albin [*]

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Luna
Kontakt:

...a ziemia niech mu lekk? b?dzie... Albin [*]

Post autor: Luna »

...mój pierwszy szczurek... słodki, maluch ^^

No właśnie - ''maluch'' ...był bardzo mały jak na swój wiek...mój chłopak ma jego brata ,ktory w momencie kupienia był...conajmniej 3 razy cięższy i większy od Albinka :( ...do tego pani w sklepie zoologicznym (miłośniczka szczurków) powiedziała że mój maluszek zawsze był najsłabszy z całego miotu :( ....a do tego siedział już sam w klatce na zapleczu ,bo nikt nie chciał kupić tej schorowanej kruszynki...

W moim domu obdarzany był opieką i czułoscią, niczego mu też nie brakowało...a jednak wciąż był mały ,chudziutki ,niepokojąco spokojny i bez przerwy sie wtulał w ręce zamiast szaleć, biegać ,skakać etc., z czasem też coraz ciężej oddychał i częściej kichał...podawałam mu vibovit i starałam się otaczać go ciepłem, opieką i czułością, ale niestety...

...po niespełna miesiącu od przyniesienia ośmiotygodniowy maluszek wyzionął swoją łaciatą duszyczkę z powodu zapalenia płucek... ;( *płacze* brakuje mi go bardzo :(

Postanowiłam wtedy że juz nigdy więcej nie kupię żadnego stworzonka....i zostane tylko przy swoim piesku...ale moja kochana osóbka ( dziekuje Ci za to misiu:* ) kupiła mi niedawno szczurkę, abym już tak nie smuciła się Albinkiem ....to był swietny pomysł^^ moja 1,5 miesięczna szczurka - Lilith, jest przesympatyczna i naprawde urocza :)

...lecz zawsze gdy na nią patrzę przypomina mi się mój mały chudziutki Albinek [*]
pod skrzydłami aniołów:
szczurek - Albin [*]
Dixi

Post autor: Dixi »

Wszystko ma kres trwania na tej ziemi...zarówno w przypadku człowieka jak i zwierzaka....żal i tęsknota ściska za serce, ale trzeba się pogodzić z odejściem Albinka - wspominaj to co było najlepsze, najcieplejsze chwile spędzone z nim, radosne momenty jego życia...ktos kiedyś powiedział, że tych, których kochamy mamy tak długo przy sobie, w swoich sercach, jak długo o nich pamiętamy... łączę się z Tobą w rozpaczy za Twoim ogonkiem....ale pamiętaj, jutro będzie nowy dzień, zadbaj o usmiech na swojej twarzy, nie płacz (choć wiem, że jest to ciężkie do wykonania przez pierwsze dni, ale spróbuj), popatrz na jego odejście z pozytywnej strony - że już nic go nie boli, nie choruje....trzymaj się cieplutko i główka do góry!
Pozdrawiam,
Aguśka
IVA

Post autor: IVA »

:cry: :cry: :cry:
z prawie 100 kochanych ogonków pozostał tylko 1 :(
http://stylowabizuteria.com.pl/
nezu
Kontakt:

Post autor: nezu »

No i kolejny szczurek w ogonkowy raju...:(
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Jakie to jest piekielnie smutne ze takie malenstwo nie mialo szansy nacieszyc sie zyciem...Pocieszajace jest tylko to ze chociaz w ostatnich swoich dniach otoczony byl miloscia i czuloscia... :cry: :cry: :cry:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Dona

Post autor: Dona »

:cry: [']
Dona

Post autor: Dona »

:cry: [']
Mada302

Post autor: Mada302 »

Psykro mi :( eeeh....'śpiesz się kochać szczurki-tak szybko odchodzą'
:cry:
Obrazek
Szczurkoś Mój pierwszy szczurek
Blejd Kupiony dzień po Szczurkosiu. Zm. 13 Grudnia 2004r.<= nazawsze zamieszkuje w moim serduszku!! :(
Luna
Kontakt:

Post autor: Luna »

jeej...dziekuje za slowa pocieszenia...naprawde dziekuje....męczy mnie to do tej pory....tak bardzo za nim tesknie :cry: ...but - ''show must go on...'' heh... mam jeszcze kochaną spanielkę Kaje i małą ''ogonke'' Lilith ,o ktorych zawsze musze pamietac ^^
pod skrzydłami aniołów:
szczurek - Albin [*]
roenna

Post autor: roenna »

:( :(
pestka4

Post autor: pestka4 »

:( :cry:
Jutro to dziś, tyle, że jutro....
Awatar użytkownika