Sysiątka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Sysa

Re: Sysiątka

Post autor: Sysa »

*Delilah* pisze: Hehehehe, wyobrazilam sobie jak rozbijacie jajka i przelewacie na jego głowę, po czym dekorujecie je dropsami :D:D:D:D:D niedobrze ze mną...
Eeee tam! Nie robimy tak tylko dlatego, że tort z Bąbla śmierdziałby siuśkami! :P
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Jakie uchi ;D
http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... C02260.jpg
Gratuluję doszczurzenia!!! :D
A gdzie njusy o Bąblu, no gdzie?
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Sysa

Dziękuję, Denewko :-* Możliwe że to nie koniec niestety! :P

Bąbel jest jakiś nieswój od wczoraj, taki wystraszony, ale to chyba wizyta hydraulików tak na niego wpłyneła. Obserwujemy go w domu z niepokojem, suzkamy objawów choroby, ale nieee, on po prostu chyba się rozgardiaszu przestraszył, bo skąd miał wiedzieć, że nie chodzi o jego rozrabianie, tylko o cieknący kibelek :P
Dzisiaj mija 21 dzień od operacji, więc jutro wrzucamy go do Essie :D Myślę, że się świetnie maluchy dogadają i razem będą szaleć.
Beza niestety nie rozumie dalej idei szczurzych zabaw, co dla Essie skończyło się szramami po zębach na grzbiecie :-\
Awatar użytkownika
Sysa

Trochę se odświeżam temat.. Od wczoraj :P

Dzisiaj nastąpiło wielkie łączenie. Duża klatka została wypucowana jak nigdy (oto prawdziwy sens doszczurzania-pucowanie klatki na błysk jak nigdy! ;D ) Cała piątka przesiedziała godzinę w wannie.
Essie próbowała każdego przytulić i piszczała co rusz, żeby pokazac, ze jest mała i niegroźna.
Bąbel z zapałem lizał wannę i próbował z każdym się bawić.
Beza siedziała nieszczęśliwa w kącie i co jakiś czas chowała się pod Essie ::)
Czarnule skupiły się na wyskakiwaniu z wanny z niesłabnącym zapałem.
Nie było bitew ani nawet podgryzań. Teraz cała piątka siedzi w klatce. Każda dziewczyna w swoim kącie, a między nimi kursuje wiecznie szczęśliwy Bąbel. Chyba automatycznie uznał, że to jego harem, bo każdą dziewczynę musiał obsikać jak na prawdziwego dżentelamana przystało :P
Wszelkie spotkania czarnulek z nowymi cżłonkami kończą się na zwykłym obwąchaniu. Essie postanowiła zasnąć, w końcu dla malucha to niesamowicie wiele wrażeń. Ale Bąbel postanowił przed chwilą na nią skoczyć z półeczki ::)
Klatka jest pod nieustannym naszym troskliwym rodziców nadzorem ;) Jesteśmy trochę wystarszeni...
Teraz Laura wąchała nachalnie Essie, na próbę łapkami dała jej po nosie, ale wtedy Bąbel przyglądający się zajściu przyatakował ją do zabawy, żeby nie dokuczała słabszym! Tak więc łysunka ma najlepszego w świecie bodygarda! :D
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

super ! Bąbel to musi być szczęśliwy z tyloma pannami.. :D
fotki, fotki !
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ol.

Post autor: ol. »

Ach, ta wizja "wiecznie szczęśliwego Bąbla" krążącego pomiędzy swoimi dziewczynami i mnie uradowała :D
Teraz jego niespożyte pokłady energii będą miały pole do popisu : "Brunetki, blondynki, ja wszystkie was dziewczynki ..."
;D
Awatar użytkownika
Sysa

klimejszyn pisze:super ! Bąbel to musi być szczęśliwy z tyloma pannami.. :D
fotki, fotki !
Się chłopak rozpływa ;) I daję fotki :D
ol. pisze:Ach, ta wizja "wiecznie szczęśliwego Bąbla" krążącego pomiędzy swoimi dziewczynami i mnie uradowała :D
Teraz jego niespożyte pokłady energii będą miały pole do popisu : "Brunetki, blondynki, ja wszystkie was dziewczynki ..."
;D
Aż się uśmiałam! Dokładnie tak! Harem Bąbla oficjalnie powstał! ;D

A teraz fotorelacja z łączenia.
Najpierw była godzina w wannie, a potem piątka trafiła do klatki.
ObrazekObrazekObrazek
Najpierw było zwiedzanie (czyli 4 dziewczyny w 4 kątach i biegający między nimi wiecznie szczęśliwy Bąbel), a potem powanienne spanie. Essie na początku wtuliła się w znaną sobie Bezę.
Obrazek
Potem obie dziewczyny przesunęły się do Bąbla, który zawstydzony legł w kącie.
Obrazek
Następnie na sianie same zasnęły Laura i Essie.
ObrazekObrazek
Żeby w końcu się przytulić.
ObrazekObrazekObrazek
Potem przyłączyła się do nich Beza.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Czasem dziewczyny odwiedzał Bąbel, ale zaraz szedł spać do swego machokąta. ;)
ObrazekObrazek
Idzia w tym czasie, jak na samotnika przystało, spała (obrażona nieco) w najdalszym kącie klatki.
Obrazek
Pod wieczór nastąpiła wspólna kolacja na zgodę nad pysznym gerberkiem.
Obrazek

Tyle z fotorelacji. :)
Obecnie Essie trzyma się z Bąblem, który strzeże ją przed alfą Laurą. Co czarnula próbuje małej pokazać, ko tu rządzi, przybiega Bąbel i chowa łysolinkę pod sobą, zaczyna ją ulić i lizać, żeby było wiadomo, jakim bykiem jest łysolinkowy bodygard ;) A że Laura już w kilku przepychankach oceniła swoje szanse na zwycięstwo to grzecznie przyjęła do wiadomości, że ona tu rządzi, ale niech nie wszczyna kłótni. ;D Essie dodatkowo próbuje ukradkowym lizaniem przekonać do siebie wielką siostrę.
Trzymamy kciuki, żeby było coraz lepiej, żeby stado szybko się ustabilizowało, w miarę możliwości bez bicia..
ol.

Post autor: ol. »

Sysa pisze:Harem Bąbla oficjalnie powstał! ;D
albo jeszcze bardziej poetycko

Obrazek

"Świt nad Bąblowym Haremem"

:D

a dalej, ciśnie mi się jedno słowo:

JEZUSICZKU !!
Obrazek

:-*
IHime

Post autor: IHime »

Szczęście Bąbla to jedna strona medalu. Tak sobie myślę, że dziewczyny też będą miały trochę radochy z jego obecności. ;D
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ale...ale Essie ! aaaaaaaaaaaaaaa, porwę ją, porwę ! O0
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Bąbelku słodki , you are my hero! :-*
Takiego obrońcy mogą malutkiej pozazdrościć wszystkie gwiazdy filmowe :D
Relacja z łączenia świetna!Idzie to piorunem , oby nie było bijatyk ani awantur :)
Ale powiedz , jak to zrobiłaś , że nie kłócą się przy jednej misce z gerberkiem? ::)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Sysa

ol. pisze: albo jeszcze bardziej poetycko
Obrazek
"Świt nad Bąblowym Haremem"
:D
Od dzisiaj Ty robisz mi opisy pod zdjęciami nooooo! Gdzie nie spojrzę, to robisz to świetnie, a ja niestety jestem prostym człowiekiem, co to się poetyką parać nie umie i nie powienien umieć :P A Essie wycałowałam z dedykacją od Ciebie 8)
IHime pisze:Szczęście Bąbla to jedna strona medalu. Tak sobie myślę, że dziewczyny też będą miały trochę radochy z jego obecności. ;D
Na razie się nie popisał w tej kwestii, ale zobaczymy, co los przyniesie :P Jest duży, niezmordowany, potulny, dzielny i zawsze skory do zabawy, a to też u dziewczyn punktuje ;) Czarne to już wczoraj go lizały.
klimejszyn pisze:ale...ale Essie ! aaaaaaaaaaaaaaa, porwę ją, porwę ! O0
Zapraszamy ;) :P Akurat do Demerki ;) I jak to sie człowiek zmienia przez GMR... Żadnych nowych szczurów, żadnych szczurów, a teraz... Ech... ::) :P
unipaks pisze:Bąbelku słodki , you are my hero! :-*
Takiego obrońcy mogą malutkiej pozazdrościć wszystkie gwiazdy filmowe :D
Relacja z łączenia świetna!Idzie to piorunem , oby nie było bijatyk ani awantur :)
Ale powiedz , jak to zrobiłaś , że nie kłócą się przy jednej misce z gerberkiem? ::)
Hahaha, Bąbel dziękuje i dumnie wypina klatę ;)
Talerzyk specjalnie był na tyle duży, żeby szczury podczas jedzenia nie mogły sięgnąć sąsiada ;)

I już chyba po łączeniu :D Rano Beza spała w gnieździe na dole, a reszta na najwyżej półce wtulona w siebie. Teraz na samej górze śpi Essie przytulona do Idzii, a Bąbel już kursuje po klatce ;D Pisków i bijatyk chyba nie było, ale Laura jest umordowana, bo ledwo oko otwiera jak ją głaszczę, więc pewnie całonocne rozmowy były prowadzone :P
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Sysa

Jessica pisze:http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... C02446.jpg - narada okrągłego stołu O0
Hahaha, "zjeść gerberka czy Essie? Obradujmy siostry!" :P
Awatar użytkownika
bubu

Post autor: bubu »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”