[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Blanny

Re: [klatka] wybór klatki

Post autor: Blanny »

Cieszę się, jeśli pomogłam. :)
Pooglądaj sobie jeszcze inne klatki tego sprzedającego, ma ich naprawdę sporo. Niektórych klatek są różne warianty, tj. ta sama klatka na jednej aukcji jest z hamakiem, na innej z domkiem drewnianym, etc. :) Ja tą klatkę kupiłam z hamaczkiem oraz basenem do piasku (dla szynszyl).
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
lepakkomies
Kontakt:

Post autor: lepakkomies »

A ja mam pytanie do jordan (piszę je tutaj, bo może komuś też się przyda)

Jak się spisuje Twoja klatka, tzn. Twoich szczurzyn ;) Czy ma jakieś wady? Jest wygodna w czyszczeniu? itp. ::)
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

lepakkomies pisze:A ja mam pytanie do jordan (piszę je tutaj, bo może komuś też się przyda)

Jak się spisuje Twoja klatka, tzn. Twoich szczurzyn ;) Czy ma jakieś wady? Jest wygodna w czyszczeniu? itp. ::)
klatka ogolnie na 4 poniewaz druty w niektorych czesciach mogly byc grubsze bo dach sie troszke zapada niewiele ale jednak kuwety sa spoko duze :) a czyszczeie no ja narazie nie daje sciolki do srodka ale do kuwety naroznej takiej trixie wiec wszedzie sa reczniki papierowe ale spoko wsadzilem szufelke i miotelke przez te wielkie drzwi z dolu i wielkie z gory i spokojnie wyczyscilem gore i dol no i te drewniane polki napewno niedlugo do wymiany bo drewno siaknie mocz ja kupie napewno polki z ferplasta, plusem tez jest to ze jest skladana a ogolnie wielka willa dla szczurkow :) to tyle
Obrazek
Elajza

Post autor: Elajza »

Mam pytanie, czy klatka, której link podam niżej pomieści 2 ogony? Czy szukać innej, większej?

http://allegro.pl/item1104298826_klatka ... s_zoo.html

Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

wg kalkulatora tak, ale nie widze w niej jakos 2 wypasionych samców :D
Elajza

Za jakiś czas zamierzam "zaopatrzyć się" w dziewuszki więc chyba się pomieszczą, a są drobniejsze od dużych samców i chyba będą miały miejsce, a na kalkuratorze też liczyłam, ale mogłam się pomylić (z zaawansowanym angielskim krucho...) i chciałam się tylko upewnić :) .
Dzięki za choć trochę pomocy ;D . Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tej klatki to piszcie, rady mile widziane ^-^ .
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

jak masz kilka zlotych wiecej to kup moze cos takiego: http://allegro.pl/item1114263686_super_ ... 40_cm.html

ja taka mam i jestem zadowolona bardzo, wg kalkulatora jest na 3 sztuki, jest mega przestronna i fajna do urządzenia :)
Elajza

Dzięki za radę, też widziałam tą klatkę, ale ja jednak wolę mieć klatkę bez elementów drewnianych.
Dziękuję za propozycję ;) . Jak inni mają coś do zapropowania, albo jakieś uwagi to piszcie, bo jestem otwarta na wszelkie rady O0 .
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

metalowe półeczki nie są dobre dla szczurków i każdy tutaj Ci to powie, dlatego mi osobiscie ta klatka sie nie podoba :) po za tmy do tej która ja Ci pokazalam bez problemu dorobisz plastikowe półeczki z koszyczków albo tak jak ja mam u siebie s paneli podłogowych :)
Elajza

Dobrze, zastanowię się nad Twoją klatką ;) . Chce, żeby ogonki czuły się dobrze.
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Post autor: zuzka-buzka »

Elajza, tutaj odradzają takie klatki jak podana przez Ciebie. :) Naprawdę polecamy dołożyć kilka groszy i kupić propozycję GietkaFretka :] A Twoje szczurzynki będą miały się super w dwójkę. :D Pozdrawiam ciepło i życzę owocnych "polowań" na szczurzyce i klatkę. O0
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

Zuza, we dwójkę :)

a co do klatki, mówię Ci mam taka a w niej dwie dziewuszki i jest bosko :) przedewszystkim kupa możliwości ustawień, i dużo miejsca na inwencje :) ja moją kupiłam bez półeczek, bo udało mi się akurat taką trafić :) półeczki zastąpiłam przyciętymi panelami, które super łatwo się czyśći, nic w nie nie wsiąka :) zamiast drabinek można zamontować gałęzie, ale moje laski i tak wolą wchodzić na góre bezpośrednio po ściankach klatki :)
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Post autor: zuzka-buzka »

No i widzisz. :)
Dołoży troszku i masz super klatkę dla 2-ki. :)

P.S. Przepraszam za błąd. ;]
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
lepakkomies
Kontakt:

Post autor: lepakkomies »

jordan pisze:
lepakkomies pisze:A ja mam pytanie do jordan (piszę je tutaj, bo może komuś też się przyda)

klatka ogolnie na 4 poniewaz druty w niektorych czesciach mogly byc grubsze bo dach sie troszke zapada niewiele ale jednak kuwety sa spoko duze :) a czyszczeie no ja narazie nie daje sciolki do srodka ale do kuwety naroznej takiej trixie wiec wszedzie sa reczniki papierowe ale spoko wsadzilem szufelke i miotelke przez te wielkie drzwi z dolu i wielkie z gory i spokojnie wyczyscilem gore i dol no i te drewniane polki napewno niedlugo do wymiany bo drewno siaknie mocz ja kupie napewno polki z ferplasta, plusem tez jest to ze jest skladana a ogolnie wielka willa dla szczurkow :) to tyle
"Dach" w sensie górna część ostatniego piętra (tam gdzie się otwiera z góry te duże drzwiczki), tak? ;)

I mam rozumieć, że te 4 to na możliwych 5? :P
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

tak 4/5 a dach to gora :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”