Moj Nowy Przyjaciel

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
souli

Moj Nowy Przyjaciel

Post autor: souli »

kupilem sobie szczurka samiczke trzymam ja w akwarium bez zadnego przykrycia :D
mam juz ja okolo miesiaca i wcale nie jest smutna smialo wychodzi z domku (akwarium) wącha wszystko odkrywa nowy teren nieraz po mnie chodzi , wydaje mi sie ze powoli reaguje na swoje imie kiedy ja wolam chetnie przychodzi :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Moj Nowy Przyjaciel

Post autor: Paul_Julian »

Twoja nowa kolezanka potrzebuje towarzysza swojej płci, mozesz zaadoptowac z forum , transport za darmo.
Tu poczytaj:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=8541

I szczurków nie wolno trzymać w akwarium. Nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza, nie ma ścian do wspinania, jest za malo miejsca. Nie męcz swojego nowego przyjaciela trzymaniem w takich warunkach. Szczur to nie człowiek, nie jest w stanie powiedzieć, ze jest smutny.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Witaj. Nie rozumiem po co to oświadczasz. Chcesz się pochwalić, że Twój samotny szczur wydaje sie być szczęśliwy? Szczur samotny nie jest szczęśliwy, choć może tego nie okazywać. A trzymanie go w akwarium też nie jest dobre. Znęcasz się nad szczurkiem. I nie wolno kupowac w zoologicznych. Dlaczego? Informacje o tym są pod spodem, w podpisie. Radzę zajrzeć.
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

souli pisze:kupilem sobie szczurka samiczke trzymam ja w akwarium bez zadnego przykrycia :D
mam juz ja okolo miesiaca i wcale nie jest smutna smialo wychodzi z domku (akwarium) wącha wszystko odkrywa nowy teren nieraz po mnie chodzi , wydaje mi sie ze powoli reaguje na swoje imie kiedy ja wolam chetnie przychodzi :)
1. szczurki kupujemy w zrzeszonych hodowlach, lub adoptujemy - sklepy zoologiczne i pseudohodowle to zło
2. akwarium jest dobre dla rybek..szczur powinien mieszkać w klatce, gdzie jest cyrkulacja powietrza
3. szczur samotny = szczur nie szczęsliwy...zaadoptuj jej koleżankę
4. Zachęcam do czytania forum..znajdziesz tu dużo ważnych i potrzebnych informacji ;)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

lovekrove pisze:Witaj. Nie rozumiem po co to oświadczasz. Chcesz się pochwalić, że Twój samotny szczur wydaje sie być szczęśliwy? Szczur samotny nie jest szczęśliwy, choć może tego nie okazywać. A trzymanie go w akwarium też nie jest dobre. Znęcasz się nad szczurkiem. I nie wolno kupowac w zoologicznych. Dlaczego? Informacje o tym są pod spodem, w podpisie. Radzę zajrzeć.
Lovekrove, nie wszyscy co tutaj sie rejestrują wiedzą wszystko od razu.
Mam nadzieję, że nasz nowy użytkownik zmieni warunki trzymania swojej szczurki.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
lovekrove

Paul_Julian: odniosłam jednak wrażenie, że użytkownik chce się pochwalić tym, że szczur samotny wcale u niego nie jest nieszczęśliwy... Jak miało to inny przekaz, to przepraszam.
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
souli

Post autor: souli »

Kim bo tak sie nazywa , dostanie kolezanke ale nie odrazu pierw chce troche ja przyzwyczaic do siebie no i tez nie mam (narazie) tej klatki jeszcze jakis miesiac , 2 i kupie no i oczywiscie zaadoptuje kolezanke :D
Awatar użytkownika
lovekrove

To gitnie, zwracam honor i przepraszam, że naskoczyłam ;)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Spokojnie mozesz szukac kolezanki już teraz. Dwa kajtki łatwiej sie do Ciebie przyzwyczają niż najpierw jeden a potem drugi.
Tylko trzeba pamiętam o połączeniu ( w dziale Stadko) .
Modele klatek i opisy sa w dziale Klatek. No i żwirek, nie trociny , bo w trocinach i sianie często sa pasozyty i łatwo o kłopoty z płucami.
Karmę najlepiej kupowac w sklepach internetowych , bo Vitapol ani Megan ani tym bardziej jakies Tropifit czy Koliber sie nie nadają . To tzw. smieciowe jedzenie, ma bardzo dużo niezdrowej chemii i bardzo często też trafiały się mole czy pleśń.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

tutaj masz np temat z maluchami do adopcji :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=28990&start=15
Fanaberya

Post autor: Fanaberya »

Nie wiem, czy każdy szczurek pragnie towarzystwa. Miałam Zorkę samą przez jakieś 2 miesiące (teraz ma koło 4 miesięcy) , dokupiłam jej koleżankę (Myszę - koło 2 miesiące) jakieś 2 tygodnie temu i Zorka zupełnie nie zwraca na nią uwagi. Mysza chce się bawić, łazi za nią, a Zorka nic, totalna olewka, unika Myszy, tylko lata sobie po pokoju jak zwykle i bawi się ze mną. I teraz zamiast mniej to mam więcej kłopotu, bo muszę się z obiema bawić... :( więc może i są szczurki, które wolą być same.........
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Nikt tak jak drugi zwierzak nie zrozumie zwierzaka, nie wyiska , nie ogrzeje, i nie poliże. Żaden człowiek nie zastąpi zwierzęcia.
Młodsza dziewuszka chce sie bawić , to normalne, starsza nie musi mieć na to ochoty. A co to za kłopot bawić sie z obiema ? To sa tylko 2 szczurki :) Jak Ty spisz, to dajesz im szansę przytulić sie do siebie, pogadać po szczurzemu. Widać ogromną róznicę w zachowaniu szczura chowanego samotnie a chowanego w grupie.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Fanaberya

Post autor: Fanaberya »

No też po to wzięłam Myszę, ale właśnie o to chodzi, że Zorka w ogóle Myszę ignoruje a nawet unika, żadko śpią razem, nie iskają się, razem się z nimi nie pobawię, bo Zorka nie chce się bawić, jak Mysza jest w pobliżu :( mam nadzieję, że się w końcu kiedyś polubią, żal mi Myszy, bo ona chce się bawić z Zorką, a Zorka z Myszą wcale :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”