mam juz ja okolo miesiaca i wcale nie jest smutna smialo wychodzi z domku (akwarium) wącha wszystko odkrywa nowy teren nieraz po mnie chodzi , wydaje mi sie ze powoli reaguje na swoje imie kiedy ja wolam chetnie przychodzi
Moj Nowy Przyjaciel
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Moj Nowy Przyjaciel
kupilem sobie szczurka samiczke trzymam ja w akwarium bez zadnego przykrycia
mam juz ja okolo miesiaca i wcale nie jest smutna smialo wychodzi z domku (akwarium) wącha wszystko odkrywa nowy teren nieraz po mnie chodzi , wydaje mi sie ze powoli reaguje na swoje imie kiedy ja wolam chetnie przychodzi
- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: Moj Nowy Przyjaciel
Twoja nowa kolezanka potrzebuje towarzysza swojej płci, mozesz zaadoptowac z forum , transport za darmo.
Tu poczytaj:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=8541
I szczurków nie wolno trzymać w akwarium. Nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza, nie ma ścian do wspinania, jest za malo miejsca. Nie męcz swojego nowego przyjaciela trzymaniem w takich warunkach. Szczur to nie człowiek, nie jest w stanie powiedzieć, ze jest smutny.
Tu poczytaj:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=8541
I szczurków nie wolno trzymać w akwarium. Nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza, nie ma ścian do wspinania, jest za malo miejsca. Nie męcz swojego nowego przyjaciela trzymaniem w takich warunkach. Szczur to nie człowiek, nie jest w stanie powiedzieć, ze jest smutny.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Witaj. Nie rozumiem po co to oświadczasz. Chcesz się pochwalić, że Twój samotny szczur wydaje sie być szczęśliwy? Szczur samotny nie jest szczęśliwy, choć może tego nie okazywać. A trzymanie go w akwarium też nie jest dobre. Znęcasz się nad szczurkiem. I nie wolno kupowac w zoologicznych. Dlaczego? Informacje o tym są pod spodem, w podpisie. Radzę zajrzeć.
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
1. szczurki kupujemy w zrzeszonych hodowlach, lub adoptujemy - sklepy zoologiczne i pseudohodowle to złosouli pisze:kupilem sobie szczurka samiczke trzymam ja w akwarium bez zadnego przykrycia![]()
2. akwarium jest dobre dla rybek..szczur powinien mieszkać w klatce, gdzie jest cyrkulacja powietrza
3. szczur samotny = szczur nie szczęsliwy...zaadoptuj jej koleżankę
4. Zachęcam do czytania forum..znajdziesz tu dużo ważnych i potrzebnych informacji
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
- Paul_Julian
- Kontakt:
Lovekrove, nie wszyscy co tutaj sie rejestrują wiedzą wszystko od razu.lovekrove pisze:Witaj. Nie rozumiem po co to oświadczasz. Chcesz się pochwalić, że Twój samotny szczur wydaje sie być szczęśliwy? Szczur samotny nie jest szczęśliwy, choć może tego nie okazywać. A trzymanie go w akwarium też nie jest dobre. Znęcasz się nad szczurkiem. I nie wolno kupowac w zoologicznych. Dlaczego? Informacje o tym są pod spodem, w podpisie. Radzę zajrzeć.
Mam nadzieję, że nasz nowy użytkownik zmieni warunki trzymania swojej szczurki.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Paul_Julian: odniosłam jednak wrażenie, że użytkownik chce się pochwalić tym, że szczur samotny wcale u niego nie jest nieszczęśliwy... Jak miało to inny przekaz, to przepraszam.
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Kim bo tak sie nazywa , dostanie kolezanke ale nie odrazu pierw chce troche ja przyzwyczaic do siebie no i tez nie mam (narazie) tej klatki jeszcze jakis miesiac , 2 i kupie no i oczywiscie zaadoptuje kolezanke 
To gitnie, zwracam honor i przepraszam, że naskoczyłam 
- Paul_Julian
- Kontakt:
Spokojnie mozesz szukac kolezanki już teraz. Dwa kajtki łatwiej sie do Ciebie przyzwyczają niż najpierw jeden a potem drugi.
Tylko trzeba pamiętam o połączeniu ( w dziale Stadko) .
Modele klatek i opisy sa w dziale Klatek. No i żwirek, nie trociny , bo w trocinach i sianie często sa pasozyty i łatwo o kłopoty z płucami.
Karmę najlepiej kupowac w sklepach internetowych , bo Vitapol ani Megan ani tym bardziej jakies Tropifit czy Koliber sie nie nadają . To tzw. smieciowe jedzenie, ma bardzo dużo niezdrowej chemii i bardzo często też trafiały się mole czy pleśń.
Tylko trzeba pamiętam o połączeniu ( w dziale Stadko) .
Modele klatek i opisy sa w dziale Klatek. No i żwirek, nie trociny , bo w trocinach i sianie często sa pasozyty i łatwo o kłopoty z płucami.
Karmę najlepiej kupowac w sklepach internetowych , bo Vitapol ani Megan ani tym bardziej jakies Tropifit czy Koliber sie nie nadają . To tzw. smieciowe jedzenie, ma bardzo dużo niezdrowej chemii i bardzo często też trafiały się mole czy pleśń.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Nie wiem, czy każdy szczurek pragnie towarzystwa. Miałam Zorkę samą przez jakieś 2 miesiące (teraz ma koło 4 miesięcy) , dokupiłam jej koleżankę (Myszę - koło 2 miesiące) jakieś 2 tygodnie temu i Zorka zupełnie nie zwraca na nią uwagi. Mysza chce się bawić, łazi za nią, a Zorka nic, totalna olewka, unika Myszy, tylko lata sobie po pokoju jak zwykle i bawi się ze mną. I teraz zamiast mniej to mam więcej kłopotu, bo muszę się z obiema bawić...
więc może i są szczurki, które wolą być same.........
- Paul_Julian
- Kontakt:
Nikt tak jak drugi zwierzak nie zrozumie zwierzaka, nie wyiska , nie ogrzeje, i nie poliże. Żaden człowiek nie zastąpi zwierzęcia.
Młodsza dziewuszka chce sie bawić , to normalne, starsza nie musi mieć na to ochoty. A co to za kłopot bawić sie z obiema ? To sa tylko 2 szczurki
Jak Ty spisz, to dajesz im szansę przytulić sie do siebie, pogadać po szczurzemu. Widać ogromną róznicę w zachowaniu szczura chowanego samotnie a chowanego w grupie.
Młodsza dziewuszka chce sie bawić , to normalne, starsza nie musi mieć na to ochoty. A co to za kłopot bawić sie z obiema ? To sa tylko 2 szczurki
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
No też po to wzięłam Myszę, ale właśnie o to chodzi, że Zorka w ogóle Myszę ignoruje a nawet unika, żadko śpią razem, nie iskają się, razem się z nimi nie pobawię, bo Zorka nie chce się bawić, jak Mysza jest w pobliżu
mam nadzieję, że się w końcu kiedyś polubią, żal mi Myszy, bo ona chce się bawić z Zorką, a Zorka z Myszą wcale