Klatka załatwiona napisałam przedchwilkąnoovaa pisze: I to jest plus... w między czasie porozglądaj się za klatkami
Kupię / Przygarnę
Moderator: Junior Moderator
Re: Kupię / Przygarnę
- zuzka-buzka

Jeszcze do góry doczep tę starą klatkę, bo taka "królikowa" fajna jest, ale za niska. 40cm to zdecydowanie za mało 
 Ale jak doczepisz tą starą do góry to będzie cód miód i orzeszki! Zastanowiłaś się? Odpisz na PW 

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
zuzka-buzka pisze:Jeszcze do góry doczep tę starą klatkę, bo taka "królikowa" fajna jest, ale za niska. 40cm to zdecydowanie za małoAle jak doczepisz tą starą do góry to będzie cód miód i orzeszki!
Ale że niby jak? mam wyciąć dziurę w Królikowej żeby wstawić tą mniejszą ? takie piętro zrobić dodatkowe to nawet fajny pomysł.
- zuzka-buzka

No najlepiej wyciąć dziurkę, lub, jeżeli tak wolisz, na drzwiczki górne ją nałożyć 

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Właśnie tak się robi, bo szczurki powinny mieć klatkę wyższą niż szerszą, większość czasu spędzają na górze i na wspinaczkach.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Tak to prawdanoovaa pisze:Właśnie tak się robi, bo szczurki powinny mieć klatkę wyższą niż szerszą, większość czasu spędzają na górze i na wspinaczkach.
U mnie niestety hamaki wytrzymują max godzinę... bo mam taką jedną małpę co wszystko zeżre 
 .. ale możesz sobie zerknąć w mój temat (link w podpisie) jak wygląda nowe, ukochane łóżeczko mojego stadka.... W ogóle pooglądaj klatki innych użytkowników.. niektórzy mają na prawdę fajne pomysły na wystrój 

Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Ile ja już dzięki Wam do ich klatki (starej) zrobiłam. Głównie te zabawki, domki z papieru i balona i schody z tekturynoovaa pisze:U mnie niestety hamaki wytrzymują max godzinę... bo mam taką jedną małpę co wszystko zeżre.. ale możesz sobie zerknąć w mój temat (link w podpisie) jak wygląda nowe, ukochane łóżeczko mojego stadka.... W ogóle pooglądaj klatki innych użytkowników.. niektórzy mają na prawdę fajne pomysły na wystrój
Po dokładnym ustaleniu z osobami 3 mogę kupić lub przygarnąć samce w liczbie od 1 do 3 

Nie pisz kupić ... My nie sprzedajemy szczurów... Żeby kupić, trzeba się zapisać na miot w SHSR

- Paul_Julian
 - Kontakt:

Jeszcze jedno - odstępy między prętami . Kolba, jesli odstępy w Twojej klatce maja więcej niż 1.5 cm to mały szczur ( młody, lub albinosek ) może przeleźć między prętami.  Wtedy trzeba osiatkować http://szczury.org/viewtopic.php?f=165&t=27966 .

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Muszę najpierw sprawdzić ile te odstępy mają , bo prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia. ..

- Paul_Julian
 - Kontakt:

To łatwo zmierzyć choćby linijką 
 A o brak półeczki sie nie martw. Zamiast półki mogą być hamaczki, albo możesz dokupić tarasik, albo zrobić  z plastikowej deski do krorojenia.
Tu http://szczury.org/viewtopic.php?f=30&t=28855&start=45 się dopiero co urodziły jakieś brzdące, tylko nie wiem w jakim mieście i jescze nie wiadomo jakiej płci , bo świeżutkie rózowiutkie.

Tu http://szczury.org/viewtopic.php?f=30&t=28855&start=45 się dopiero co urodziły jakieś brzdące, tylko nie wiem w jakim mieście i jescze nie wiadomo jakiej płci , bo świeżutkie rózowiutkie.
Szczursieny :
W szczurzym raju:

W szczurzym raju: