moja mała banda :)
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: moja mała banda :)
Prosze bardzo 
 , niech im  tylko wyjdzie na żdrowie! 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
co do kastracji to pewnie będziesz musiała do Wrocławia zawitać 
co do wyboru kogo będziesz kastrować to już sama musisz rozważyć wszelkie plusy i minusy, plusy co do chłopców to oszczędzenie im problemów hormonalnych, operacja jest stosunkowo łatwa, ale z kolei jest ich dwóch. jeśli chodzi o dziewczynkę to operacja jest bardziej inwazyjna (bo trzeba się przecież dostać do środka) ale chroni (choć nie w 100%) przed "babskimi przypadłościami" typu guzy sutka, macicy, ropomaciczem. niektórzy hodowcy kastrują samiczki choćby ze względu na to.

co do wyboru kogo będziesz kastrować to już sama musisz rozważyć wszelkie plusy i minusy, plusy co do chłopców to oszczędzenie im problemów hormonalnych, operacja jest stosunkowo łatwa, ale z kolei jest ich dwóch. jeśli chodzi o dziewczynkę to operacja jest bardziej inwazyjna (bo trzeba się przecież dostać do środka) ale chroni (choć nie w 100%) przed "babskimi przypadłościami" typu guzy sutka, macicy, ropomaciczem. niektórzy hodowcy kastrują samiczki choćby ze względu na to.
ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Ostatecznie wybraliśmy opcję bezoperacyjną. Postanowiliśmy Debrę oddać do osoby, która ma już samiczki więc mała będzie miała koleżanki.
A u nas zostało dwóch naszych kochanych panów. I jeden chłopiec na tymczasie (też albinosek jak Domi).
Próbowałam namówić Darka żeby ten mały tez został ale się nie udało
 Więc szukam dla niego nowego domku.

A u nas zostało dwóch naszych kochanych panów. I jeden chłopiec na tymczasie (też albinosek jak Domi).
Próbowałam namówić Darka żeby ten mały tez został ale się nie udało
Za TM: [*]Dragon (26.01.2010-11.06.2011)

Jednak dał się namówić  
  mały zostaje z nami  

to świetnieDoraAngie pisze:Jednak dał się namówićmały zostaje z nami
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/

."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Ja też gratuluję , ale .. może przydałoby się to uczcić np. zdjęciami ?DoraAngie pisze:Jednak dał się namówićmały zostaje z nami
sheila&mysia <3

Próbuję zrobić jakieś ale mały przemieszcza się z prędkością światła  
 i ciężko go dopaść z aparatem, szczególnie że mam tylko taki w komórce  

Jedyne zdjęcie małego jakie mi się udało dziś zrobić : 

A tu kilka wspólnych fotek chłopców na których trochę ich widać

Reszta wychodziła mniej więcej tak:

A tu kilka wspólnych fotek chłopców na których trochę ich widać

Reszta wychodziła mniej więcej tak:

żywe sreberka 
 pewnie ruchliwi jak małe pchełki 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje

A oto fotorelacja z dzisiejszego łączenia  

Jak widać moi kochani chłopcy bardzo ładnie przyjęli nowego lokatora
   Obyło się bez spięć. A po 10 min od wpuszczenia do klatki sytuacja wygląda tak:
  wszyscy grzecznie śpią  

Jak widać moi kochani chłopcy bardzo ładnie przyjęli nowego lokatora
  wszyscy grzecznie śpią  Za TM: [*]Dragon (26.01.2010-11.06.2011)

Piękne samczyki  

Taka rada ode mnie: połóż na te pręty coś, bo mogą sobie łapki połamać, albo co innego. U mnie szczur wyrwał sobie pazur chodząc na górze, po klatce. Cała masa krwi i stresu.

Taka rada ode mnie: połóż na te pręty coś, bo mogą sobie łapki połamać, albo co innego. U mnie szczur wyrwał sobie pazur chodząc na górze, po klatce. Cała masa krwi i stresu.
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]

Wiem, już położyłam. Tylko większość szmatek właśnie się suszy bo mieli je wcześniej w klatce i wyprałam. Ale udało mi się coś na tymczasowo znaleźć 

Myślę, że czas powiedzieć coś o maluszku roboczo zwanym Okruszkiem 
 Zastanawiam się nad jakimś ładnym imieniem na "D", bo taka tradycja 
  Co myślicie o "Delta"? Może ktoś mi podpowie coś fajnego? 
Szkrab jest pociesznym dzikuskiem. Wszędzie biega za starszym kolegą Domim. Co chwila robią "zapasy" czy to na wybiegu czy w klatce ale widać że się bawią a nie walczą bo obaj mają wyraźnie z tego radochę. Jak biegają po pokoju to Okruszek przybiega co chwilę do mnie i albo pcha się do rękawa bądź pod bluzę albo wchodzi mi na ramiona i głowę i obserwuje świat. Ostatnio spodobała mu się zabawa z moją ręką w ganianego. Ja go zaczepiam i uciekam a on mnie goni i jak dopadnie to zaczyna wylizywać palce z uporem maniaka

PS.
Domi nadal ma awersje do ludzkiej ręki. Boi się jak ognia. Nie wiem jak mam go do siebie przekonać. Jak jest na wybiegu to przychodzi do mnie ale nie da się dotknąć, a z klatki go na siłę muszę wyjmować bo nie chce wychodzić
  Poradźcie coś proszę.

Szkrab jest pociesznym dzikuskiem. Wszędzie biega za starszym kolegą Domim. Co chwila robią "zapasy" czy to na wybiegu czy w klatce ale widać że się bawią a nie walczą bo obaj mają wyraźnie z tego radochę. Jak biegają po pokoju to Okruszek przybiega co chwilę do mnie i albo pcha się do rękawa bądź pod bluzę albo wchodzi mi na ramiona i głowę i obserwuje świat. Ostatnio spodobała mu się zabawa z moją ręką w ganianego. Ja go zaczepiam i uciekam a on mnie goni i jak dopadnie to zaczyna wylizywać palce z uporem maniaka
PS.
Domi nadal ma awersje do ludzkiej ręki. Boi się jak ognia. Nie wiem jak mam go do siebie przekonać. Jak jest na wybiegu to przychodzi do mnie ale nie da się dotknąć, a z klatki go na siłę muszę wyjmować bo nie chce wychodzić