Francuzeczki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
jordan

Re: Francuzeczki

Post autor: jordan »

nie papuguj :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Noo, ta minka... :D Jak tu nie uwielbiać szczurów które się dają po brzuszkach miziać? :)
Awatar użytkownika
szczurolap

Post autor: szczurolap »

Wracamy po długiej przerwie! Jak wiecie Istar pożegnała nas ponad miesiąc temu :( Ale dziś adoptowaliśmy kolejną dziewuszkę! Agouti dumbo, moje marzenie numer 2 :> Niestety muszę czekać do poniedziałku, żeby ja zobaczyć, bo wtedy wracam do domu :P na pewno podzielę się zdjęciami :D Poza tym mój TŻ tak się wkręcił w posiadanie ogonów, że zaczyna budować im mega klatke z placem zabaw :D trzymajcie kciuki żeby go ten zapał nie opuścił ! :D
Awatar użytkownika
szczurolap

Wakacje u teściów ;)

Sigma

Obrazek

Alice

Obrazek

Tiah

Obrazek

i najnowsze dziecko, Cocaine <3

Obrazek

Obrazek

RL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Awatar użytkownika
szczurolap

Ah! Tiah x 2 :D edycjo wroc ^^

Obrazek
Awatar użytkownika
szczurolap

ej, późno jest :D

Obrazek
Awatar użytkownika
mmarcioszka

Post autor: mmarcioszka »

Śliczne dziewuchy, głaski ;)
Awatar użytkownika
mmarcioszka

Post autor: mmarcioszka »

Śliczne dziewuchy, głaski ;)
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

Uwielbiam szczury w takiej pozie: Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Też mam takie i zawsze się z niego śmieję: Obrazek

Śliczne dziewczyny, ale zdjęcie Kokainy trochę ciemne. Prosimy o jaśniejsze. Tym niemniej gratulacje z tytułu nowej lokatorki.
Mizianko dla wszystkich :-*
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Awatar użytkownika
szczurolap

W oczekiwaniu na materialy na domowa klatke, moj TZ postanowil zrobic szczurzy plac zabaw ;) Oto jak mozna wykorzystac niepotrzebne pudelka, kartony, butelki po wodzie i opakowania po chipsach :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szczurolap

Wracamy po przerwie!
Od mojego ostatniego posta mineło dużo czasu... Pożegnaliśmy większość ogonków...

Sigma:
moja ulubienica, najkochańsza ciapa na świecie, odeszła w spokoju (luty 2012), przez rozległe przerzuty po operacji guza, tulona przez Cocaine do ostatniej chwili.

Obrazek

Tiah:
nasza babcia, odeszła w lipcu 2012 na atak serca.

Obrazek

Alice:
kochana, niezmiernie mądra istotka, odeszła w pażdzierniku 2012, powód: problemy z drogami oddechowymi.

Obrazek

Sona:
zaadoptowana w październiku 2011, pomogliśmy jej odejść na początku tego roku. Przegraliśmy walkę z ropniem, który zagnieżdził się pod okiem i mocno uszkodził kości i mięśnie. Niestety wet konofał (raz jeden poszłam do kogoś innego, kto mieszka blisko) postawił błędną diagnozę i po interwencji naszych specjalistów było za późno.

Obrazek

Cassius:
zaadoptowana razem z Soną, szczur z charakterem, nie podchodzić gdy jest złym humorze! Uwielbia makaron i nienawidzi ludzkich stóp, które atakuje morderczo za każdym razem :D
W styczniu miała operowanego guza, ponad miesiąc temu stwierdzono przerzuty, ale po eksperymentalnym leczeniu wydaje się być jak nówka :)

Obrazek

Cocaine:
nasze cudowne dziecko, wychowywana i rozpieszczana od maleńkości, humorzasta księżniczka, która musi być w centrum uwagi. Uzależniona od dropsów :)

Obrazek

Roxy:
po stracie Sony nie chcieliśmy brać kolejnych ogonów, ale pewnego dnia zobaczyłam ogłoszenie od kogoś niedaleko nas, kto chciał się pozbyć szczura. Roxy została sama po stracie siostry i była w opłakanym stanie. Gdy ją wzięłam, poczułam skórę i kości. Przez pierwszy dzień pobytu u mnie cały czas jadła. Jak się okazało, Roxy została mamą, a potem nikomu nie chciało się nią zająć. Nie miała stałego dostępu do wody ani do jedzenia. Skrajne wycieńczenie prawdopodobnie doprowadziło do udaru albo innej atrakcji tego typu, konsekwencją której jest skrzywiona główka i powiększone oko. Na szczęście Roxy nie wydaje się być tym zaaferowana, jest najaktywniejszym i najbardziej ciekawskim szczurasem w stadzie. Uwielbia opiekować się Cassiusem, która z powodu choroby jest osłabiona i widać, że to szczuras po przejsciach, który naprawdę potrzebuje miłości.

Po lewej Roxy po przybycie do nas (na żywo wyglądała milion razy gorzej), a po prawej 2 tygodnie później, już było widać różnicę, większy brzuszek i ładniejszą sierść :)

Obrazek

No, rozpisałam się, ale chciałam uaktualnić stan szczurasów na naszym koncie :)
Awatar użytkownika
szczurolap

Kolejny update (na wypadek gdyby ktokolwiek się interesował :P )

Pożegnaliśmy Coco i Cassiusa, strasznie nas zdewastowało ich odejście. Przyznam, że chciałam oddać Roxy w dobre ręcę, ale TŻ się nie zgodził, bo skoro ją uratowaliśmy to trzeba się nią zając do końca. Szukaliśmy kastrata, bo planujemy zając się chłopcami w przyszłości, ale po prawie 2 miesiącach bezowocnych poszukiwań poddaliśmy się. I nagle trafiła się okazja, schronisko dla gryzoni na drugim końcu kraju ma 2 wysterylizowane dziewuszki! Mama i córa. Bierzemy!! Dziewczyny przybyły wczoraj, łączenie było ciężkie, ale i szybkie, już dziś wszystkie siedzą razem w klatce, choć Roxy chyba przyzwyczaiła się do samotności, bo nie jest aż tak nimi zainteresowana.

Voila :

Obrazek

Teraz trzeba znaleźć imię :P Mama to Muka (czarny kaptur) a młoda jeszcze nie została ochrzczona ^^.

Cheers!
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Śliczne panny, jak fajnie że razem z Roxy znalazły u Ciebie dobry kochający dom. :) Po dwóch tygodniach Waszej opieki Roxy wygląda o niebo lepiej, niedługo nie będzie śladu po dawnych zaniedbaniach poprzednich opiekunów, poza tym oczkiem i przekrzywioną główką; myślę też, że z czasem może bardziej zbliży się z nowymi dziewczynami :)
Głaski dla niech ode mnie i moich bab :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Ładne te dziewczyneczki a już pani w naprawdę czarnym kapturze to cudo !
Fajnie że jednak dalej ciągniecie tą historię z ogonami, tylko może teraz tak trochę częściej ?
Pozdrawiam :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”