Nasze Śliczne Paskudy :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Venefico

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*

Post autor: Venefico »

Moje też mają żarcie w misce przy łączeniu i nie było żadnych problemów ;) Nie potrafię im nie dawać jedzenia przez tyle godzin, bo one wiecznie głodne :P
Obrazek Carly Obrazek Przylepka Obrazek Chico

Obrazek Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Jedna z moich dziewuch jest tak waleczna w sprawie jedzenia, że często odgania wszystkie od miski, mimo, że dawno straciła pozycję alfy. I szczerze powiedziawszy bałabym się przy niej łączyć z pełną miską ;)
ol.

Post autor: ol. »

a jednak się zaleca przy łączenie samic, tutaj na forum ...

ja tylko przy pierwszych łączeniach ściśle się tego trzymałam - zero jedzenia pierwszej nocy, ale nie 12 -gdzin, 7 może by się uzbierało; teraz daję na ten czas granulat, po prostu żeby jedzenie nie było różnorodne i ktoś jeden nie miał czegoś lepszego niż drugi i trzeci ktoś

jestem pewna, że i u mini noc nie trwa 12 godzin ;) a może co innego miała na myśli
xxx

Post autor: xxx »

alken pisze:, jak maja żarło w paszczy to ugryźć nie mogą :D
haha, co prawda to prawda...

bywają takie co walczą, np mojej śp Sitka, ale nawet ona kapitulowała po wyżarciu tego co najlepsze ::) bo i po co nad ziarnami pęczaku siedzieć przy misce 12 godzin ::) ;D od samego nań patrzenia można zasnąć

btw. głodny szczur z pewnością nie należy do tych spokojniejszych i mniej drażliwych ::)
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Venefico pisze: bo one wiecznie głodne :P
To, że szczury jedzą za każdym razem jak im się coś daje jeszcze nie znaczy, że są wiecznie głodne ;) Czytałam gdzieś, że szczury (i inne gatunki zwierząt też) jedzą nawet jak nie są głodne - tak na zapas, gdyby nadeszły cięższe czasy jeśli chodzi o jedzenie. Budują tkankę tłuszczową, żeby zmagazynować składniki odżywcze i w odpowiednim czasie je strawić (czy coś w tym stylu - biologiem nie jestem ;) ) Ja moim daję pełną miskę jedzenia raz dziennie, bo jakbym miała im dawać za każdym razem gdy opróżnią miskę, to już dawno bym miała krowy, a nie szczury :D
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Dopiero teraz mam neta, przez cały dzień nie było - bo nie ::)

Oczywiście, że nie sprawiłam im 12h postu :D Jednak, głownie dlatego, że nie było to konieczne, bo przyznam, że łączenie z Doti i Hajduczkiem nastawiło mnie dość niepewnie co do wszelkich, dalszych łączeń..

Na początku był brodzik. Z brodziekiem było tak, że chciały wszystkie bez wyjątku z niego uciec. Kiedy się okazało, że skutecznie im to uniemożliwiamy - zaczeły bobkować, szczególnie Nowinki :P
Bałam się zamykać brodzik, bałam się nawet go lekko przymknąć, no bo wszystko się może zdarzyć..
Jednak, kiedy okazało się, że Jimi sika na WSZYSTKIE, a Santana iska się z Bójką, która przysypia - wtf!? Uznaliśmi, że można je tam przymknąć, spoglądając czasem czy wszystko gra. Z uwagi na to, że teraz musiał być zamknięty, tylko dwie fotki:
Obrazek od lewej - Jimi, Brawurka, Santana i Doti
Obrazek Santana i Bójka

Po 15 minutach "łączenia" baby zaczęły spać! Nomalnie, bez pardonu i szacunku dla naszych nerwów, posnęły! ;D

Po kolejnych 5 minutach, kiedy zasnęły na amen uznaliśmy, że pora na klatkę. Klatkę wyczyściłam, dowiesiliśmy domek i koszyczek.
Baby się porozglądały, Santana ganiała Brawurkę, a Jimi? Jimi zdominowała Hajduczka! :D Wygląda, że nowe rządy nastały ;)
Jako, że sytuacja rozwijała się tak, a nie inaczej, postanowiliśmy to jedzenie jednak dać. Ucieszyło mnie to, bo przyznam, że niemiała bym sumienia zostawić ich tak na noc z pustą michą.
Przy okazji jedzenia, Nowinki pokazały jak NIE wolno jeść:
Obrazek oduczone już tego ;]

Nadal jestem zaskoczona tak fajnym i spokojnym przebiegiem tego łączenia. Z Michałem doszliśmy do wniosku, że mógł mnieć na to wpływ fakt, że to Hajduczek była/jest (to już nie jest takie pewne :P ) alfą, a nie kto inny. Przecież ona sama młoda, skora do zabzawy i wesoła to co jej takie grzydle przeszkadzać mają :)

Zdjęcia samej klaciochy:
Obrazek
Obrazek

No i Nowinek :D

Santana:
Obrazek
Obrazek

Jimi:
Obrazek
Obrazek

No i czekamy na Paprocha :D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
xxx

Post autor: xxx »

:D

super, że tak lajtowo to poszło :) Doti jaka przy nich wielka :D klaciocha super ;)

hehe, w misce boskie, och te "moje" grzdyle ;D brak pardonu jest rodzinny ;)
Awatar użytkownika
aneczkaa

mini pisze: No i czekamy na Paprocha :D
A co to za Paproch? :D
Awatar użytkownika
druidka

Post autor: druidka »

O jaaa śliczne są!
No i gratuluję udanego łączenia, pewnie kamień z serca Ci spadł ^^
Bestia najgorsza zna trochę litości. Ja nie jestem bestią, więc jej nie znam.
William Shakespeare

http://druidka.yum.pl
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Oj spadł :) Szczerze mówiąc - byłam przygotowana na wszystko do tego stopnia, że tak spokojny przebieg mnie zaskoczył i... rozczarował :P

aneczkaa, Paproch to ta dziewczynka, u góry zdjęcia: http://imageshack.us/photo/my-images/854/p1090599.jpg/ :)

Santana:
Obrazek

Jimi:
Obrazek

I urocza fotka Doti :)
Obrazek
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Słodkie maluchy , niech łączenie dalej idzie tak dobrze! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
aneczkaa

Podkochuję się w Santanie ale ciii :D

Paproch też piękna, przypomina troszkę moją Milkę tym znaczeniem ;D [uwieeeeelbiam takie znaczenia!]
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

http://imageshack.us/photo/my-images/818/dsc0082mn.jpg/ na tym zdjęciu Jimi wygląda jak jakiś zwierz z pustyni, a nie szczurek :D
Bardzo fajnie, że przy tak dużym stadku wszystko przebiegło tak spokojnie. Ale skąd Ci się wzięło rozczarowanie? Czyżby potajemna chęć trenowania ich do brutalnych walk szczurów? ;D
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
ol.

Post autor: ol. »

o Santana już ma przyjemny osobisty fotelik w nowym domu http://imageshack.us/photo/my-images/84/dsc0107li.jpg/ :)

super z tym łączeniem - a co ! lepiej w wypsionej klatce albo na wybiegu posiedzieć niż przysypiać w brodziku :D
ktoś jeszcze by wziął Paskudy za szczury kanałowe, a one - pokojowe :P
valhalla

Post autor: valhalla »

Taaa... też przy ostatnim łączeniu nastawiałam się na fontanny krwi, fruwające flaki i piski piekielne, a tu nagle zaskoczenie ;)

Przepiękne te nowe "nabytki" i widzę, że (prawie) wzorowo się zachowują ;D Wymiziaj wszystkie damy i gratuluję udanego łączenia.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”