Stokrotka ^^

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
AgataKa

Re: Stokrotka ^^

Post autor: AgataKa »

no klateczka byla juz niedlugo po moim poscie i sie zaczynalam lartwic bo mala uznala ze klatka wystarcza jej do zycia i zyla sobie glownie na 10cm2 (nawet nie chciala za bardzo wchodzic na pietro) a z klatki (drzwi byly caly czas otwarte) wychaodzila moze ze 2 razy dziennie na kilka minut
juz sie balam ze to szczurka emo

miala tez problemy z jednym oczkiem wiekszym i brala kropelki do oczu
Imie zmianila ze stokrotka na Bisous :P

potem doszla mi druga wieksza szczurka ktora nazwalam Robin Hood :P
musiala byc na kwarantannie ze wzgledu na pasozyty jej mamy wiec mieszkaly odzielnie
po tygodniu poszlam z nimi do weterynarza i nie miala sladu pasozytow i weterynarz powiedziala ze mozna ja jeszcze obserwowac kilka dni ale wtedy duza poszla do pudelka malej i sie zaczely zapoznawac i weterynarz powiedziala ze moga w sumie mieszkac juz razem bo to juz mala roznica :P
kiedy byly na nautralnym gruncie to wydawalo sie ze sie zaprzyjaznily, ale jak tylko sie dostaly do jednej klatki z jedzeniem to sie zaczely przepychanki i piski
ale nie bylo jakiegos gryzienia mocnego ani krwi wiecni interweniowalam

ale matwi mnie bo juz mija z tydzien a one nie chca spac razem :/
juz sie do siebie przyzwyczaily i nie przepychaja sie za bardzo ani nie piszcza ale tez jakos nie wydaja sie lubic
nie wiem czy moge im jakos pomoc
chociaz widze w nim duza poprawe od kiedy sa razem
Emo Bisous przestala byc emo, zrobila sie bardziej otwarta, ale tez stara sie byc szczurkiem dominujacym (mimo ze jest 2 razy mniejsza od Robinki) Robin zawsze wygrywala w przepychankach ale widzialaam ze nie chciala robic malej krzywdy i odchodzila.

Potem byla dziwna rzecz. mala specjalnie podchodzila do duzej i ja lapala lapkami za pupe XDD Robin bardzo tego nie lubi i wierzga i kopie Bisous tylna noga XD

nie wiem czy potrzebuja wiecej czasu czy po prostu sie nie dobraly charakterem :/
no ale klatka jest otwarta caly czas i obydwie w niej zyja i sie nie wyganiaja wiec chyba nie jest tak zle

zalaczam kilka zdjec maluszkow
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

daj im jeszcze trochę czasu, na pewno się zgrają i polubią :)
najlepiej by było gdybyś wyjęła te druciane półki i zastapiła plastikowymi, powiesiła jakiś hamaczek, szczury wolą przebywać w górnych częściach klatki, jeśli mają ku temu warunki :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

Jak sobie śpi toto małe po prawej http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... 51845.png/
embrion :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”