Bianka, Nastka, Maszka & Porzeczka!

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
macik001

Re: Bianka, Nastka i Maszka

Post autor: macik001 »

Ja nie wyobrażam sobie mieć więcej jak 4 ;D Boję się mówić znajomym, że mam szczury, bo jak się spytają ile to jeszcze spękają ;) Ci co wiedzą i tak pukają sie w głowę i proponują mi że dadzą mi na urodziny kota 8)
Awatar użytkownika
Libellee

Post autor: Libellee »

Wszystkich odwiedzających przepraszam, że zaniedbuję swój wątek, ale aktualnie nie mam do dyspozycji aparatu, a wpisy bez zdjęć to już nie to samo ;) Ale postaram się coś z tym zrobić.

Co się dzieje u mnie w stadku: Maszka w piątek wieczorem parę razy kichnęła, w sobotę rano to samo, więc dostała 2x połowę rutinoscorbin, do poidełek dosypałam vibowitu. Dziś miałam w razie czego iść z nią do weta, ale już wczoraj było wszystko ok ;)

Bałam się strasznie, że będę miała z Maszką to samo co z Nastką, co po części opisywałam tu: http://szczury.org/viewtopic.php?f=171&t=3408&start=330. Nastka pomimo długiego leczenia, najpierw scanomune, potem antybotykiem, do dziś kicha. Nie często, ale jednak. Czytając na forum o maluchach, które mimo leczenia nie przeżyły, cieszę się, że Nastce się udało..

Może to moc sprawcza jej imienia? Nastka to m.in skrót od imienia "Nadzieja", choć ja i mama czasami mówimy do niej "Nasturcja" :D. "Bianka" natomiast oznacza "Białą", a mój haszczak kochany z biało-czarnego zrobił się właśnie (prawie cały) biały. A Maszka (której ciocią jest macik001, bo pomogła mi wybrać dla niej imię :D ) wyglądała i wygląda jak Myszka (A mi imię "Masza" zawsze kojarzyło się z "Myszą" ::)

Mam już listę z imionami dla moich kolejnych szczurów, więc czwarta szczura, w zależności od tego, które imię będzie do niej pasowało, dostanie imię z listy..
macik001

Czyli będzie czwarta szczura! łiiii!:D

Ja jestem cierpliwa i na zdjęcia poczekam. Maszka to pewnie już jest duuuża. Pamiętam jak była małym bąbelkiem<3
Awatar użytkownika
Libellee

macik001 pisze:Czyli będzie czwarta szczura! łiiii!:D
No będzie, będzie ;) Ale dopiero po Nowym Roku (to takie moje ograniczenie czasowe, bo jakbym teraz jakąś wzięła to pewnie za miesiąc przeglądając wątek adopcyjny (no nie mogę się powstrzymać, codziennie go przeglądam ;D ) wpadła by mi w oko kolejna, kolejna itd, aż by mnie mama z licznym, szczurzym stadkiem z domu wyrzuciła ;D)

Maszka wielkością już prawie dogoniła Nastkę, ale dla mnie i tak będzie zawsze pluszową drobinką (jak ja uwielbiam to rexowe futerko! ::) )
macik001

Ona jest rexem :O CHyba wyleciało mi ze łba...wstydzę się.
Ja też przeglądam ogłoszenia ;D Nie w poszukiwaniach a zobaczenia co gdzie itp.
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Nałogowe przeglądanie ogłoszeń adopcyjnych na tym forum to chyba naturalna przypadłość... Ileż to razy człowiek się rozpływa nad każdym nowym miotem i marzy o kolejnych dwóch/trzech/piętnastu ogonkach... ::)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
macik001

I ta myśl, że jeszcze gdzies by się kogoś upchnęło... :D
Awatar użytkownika
Libellee

dolby_surround pisze:Nałogowe przeglądanie ogłoszeń adopcyjnych na tym forum to chyba naturalna przypadłość... Ileż to razy człowiek się rozpływa nad każdym nowym miotem i marzy o kolejnych dwóch/trzech/piętnastu ogonkach... ::)
Dokładnie ;D
Awatar użytkownika
Libellee

macik001 pisze:Ona jest rexem :O CHyba wyleciało mi ze łba...wstydzę się.
Tak się właśnie ostatnio zastanawiałam, że ona właściwie nie jest rexem, tylko chyba velveteenem... ::) Jak dodam zdjęcie wkrótce, to może mi ktoś powie ;), bo:
załatwiłam sobie aparat i obiecuję, że w weekend dodam mnóóóóstwo zdjęć :D

W ten weekend będę też miała prawdopodobnie trzy tymczasowiczki u siebie, czekam na wiadomość od smeg.

Mam dwa poidełka w klatce, jedno miało pójść do klatki z tymczasowiczkami, wczoraj moje szczury wygryzły dziurę w poidle ::)
Także muszę iść jutro kupić nowe poidełko, co mi się nie uśmiecha, bo mam w portfelu ostatnie 15zł :P No cóż, gdzieś tu na forum czytałam, że szczury są drogie w utrzymaniu, raaacja :D
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Libelle, jakby trzeba było pomóc klatką poidełkiem czy jakąś drobną ilością karmy to dawaj znać, ja bab nie mogę do siebie wziąć, ale klatkę mam jedną przynajmniej nieużywaną tak naprawdę :)

A tak przy okazji - pełna podziwu jestem: jak to wygryzły dziurę w poidle :D?
Obrazek
Awatar użytkownika
Libellee

Flaumel pisze:Libelle, jakby trzeba było pomóc klatką poidełkiem czy jakąś drobną ilością karmy to dawaj znać, ja bab nie mogę do siebie wziąć, ale klatkę mam jedną przynajmniej nieużywaną tak naprawdę :)

Ok, dziękuję, w razie czego się zgłoszę ;) Mam dwie klatki (a nawet trzecia się znajdzie), zobaczę jak wyjdą po połączeniu, poidełko i tak planowałam kupić, bo miałam dwa małe, chciałabym mieć większe, zapas żwirku mam, karma powinna na jakiś czas starczyć, gdyby adopcja się przedłużała zgłoszę się po pomoc w postaci karmy, bo akurat pech trafił, że nie mam oszczędności. Cieszę się, że będę miała zajęcie w postaci opiekowania się trzema 'nowymi' szczurkami i szukaniu dla nich domków (mam nadzieję, że znajdą się bardzo dobre) ;) . Kto wie, może w ostateczności jedna szczura zagości u mnie już na stałe :)

Jutro dodam zdjęcie dziury w poidle, nie wiem po co to zrobiły, drugie poidełko miało wody po brzegi, więc to nie z pragnienia. Swoją drogą, czy wasze szczury, jak przyuważą, że skończyła się woda w poidełku, to spychają je na podłogę? ;D Moje cwaniary tak robią.
macik001

Libellee pisze:
Flaumel pisze:Libelle, jakby trzeba było pomóc klatką poidełkiem czy jakąś drobną ilością karmy to dawaj znać, ja bab nie mogę do siebie wziąć, ale klatkę mam jedną przynajmniej nieużywaną tak naprawdę :)

Ok, dziękuję, w razie czego się zgłoszę ;) Mam dwie klatki (a nawet trzecia się znajdzie), zobaczę jak wyjdą po połączeniu, poidełko i tak planowałam kupić, bo miałam dwa małe, chciałabym mieć większe, zapas żwirku mam, karma powinna na jakiś czas starczyć, gdyby adopcja się przedłużała zgłoszę się po pomoc w postaci karmy, bo akurat pech trafił, że nie mam oszczędności. Cieszę się, że będę miała zajęcie w postaci opiekowania się trzema 'nowymi' szczurkami i szukaniu dla nich domków (mam nadzieję, że znajdą się bardzo dobre) ;) . Kto wie, może w ostateczności jedna szczura zagości u mnie już na stałe :)
Czytając post to samo pomyślałam. >:D
Awatar użytkownika
Libellee

No nie wierzycie, to macie! :D
Oto dzieło moich szczurów (stawiam na samą Nastkę) pt. "Dziura w poidle"
Może poważną Nastkę zirytował obrazek zacieszonego szczura nad napisem "BIBA" ;D

Obrazek
macik001

Ale jaja! To tak się da?

Ona pewnie była oburzona, że jest BIBA, a w środku woda. ;D

Zdolna Nastka, nie powiem ::)
valhalla

Post autor: valhalla »

Jak to się stało? :o
No to była biba ;D
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”