Prezes i jego dream team. <3

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Prezes i jego dream team. <3

Post autor: unipaks »

http://img18.imageshack.us/img18/6305/dsc2414w.th.jpg Nasz niebieściak też robi takie minki... :D Wyciągam go spod mebli, gdzie heblował listwę przypodłogową, i paszczękę ma całą w wiórach, podnoszę do góry chcąc zwymyślać - a on mi serwuje swoją niebieską minkę... :D :P
http://img12.imageshack.us/img12/1595/dsc2512i.th.jpg Porwać zdobycz i patataj, patataj! ;D Boska fotka!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

http://imageshack.us/photo/my-images/824/dsc2449p.jpg/ Ale, że co?
http://imageshack.us/photo/my-images/12/dsc2512i.jpg/ Hop, hop, hop :D

Aferson! Już wcześniej miałam pisać! Genialny avatar ;D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Śliczności...
http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc2505u.jpg/ można się zakochać ::)
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Paramor

Post autor: Paramor »

O jak mnie tu dawno nie było.
Zazdroszczę zdjęć z Franusiem i tych słodziaków na tv.
Malutką z rozciętym łebkiem (chyba Suzie) ucałuj i wymiziaj .
I resztę paskudek też wymiziaj ; )
Wszystkie zdjęcia są tak słodkie , że aż się napatrzeć nie mogę ; ) Muszę częściej tu wpadać , bo narobię sobie zaległości ; D
Moje szczurzaste : Tosia , Frania
Za TM : Bunia [*][/b]
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Aferson! Już wcześniej miałam pisać! Genialny avatar ;D
Dzięki. :)

Suzie z rozciętą główką już dobrze. Wszystko się zagoiło, zostało tylko łyse miejsce na głowie nadające jej bandycki wyraz pyszczka... ;) Mam nadzieję, że futro szybko odrośnie. :)
Co więcej u nas? Szczurasy zdrowe co mnie bardzo cieszy. :) Rozrabiają jak zwykle, Maja z Suzie uparły się na szafki z ciuchami, koniecznie chcą je zdobyć, podobnie jak kuchnię, gdzie zawsze można coś fajnego znaleźć na podłodze o czym Pańcia nie wie... przykładowo surowy makaronik, który pewnie wpadł pod szafkę podczas robienia obiadu. :) Chłopaki jak chłopaki... lubią sobie dokuczać - Prezes kąsa po tyłku Frania a ten popiskuje i się chowa a jak się wkurzy to Prezes ucieka do mnie albo do Piotrka. :) Dwa dni temu stwierdził, że dobrym miejscem do konsumpcji pomidora są moje kolana... więc wyciągał pomidora z klatki i przez cały pokój targał go do mnie ma łóżko i jadł... a ja miałam cale spodnie w pomidorze, ale co tam to było słodkie. I tak kilka kawałków mi znosił. :) Zdzisia natomiast stała się bardzo ostrą szefową... bardzo zabiega o jedzenie, jak ona je to odgania wszystkie szczury... fuka i sypie się futro... także jak daję świeżą karmę to Zdzichę wtedy zabieram by reszta mogła się nacieszyć troszkę spokojnym jedzeniem, bo normalnie są rozstawiane po kątach. Jedynie Franka nie ustawia, bo kilka razy próbowała i dochodziło do ostrych spięć, podczas których Franek jej udowadniał, że jest silniejszy. Mam wrażenie, że oboje są na równej pozycji, zobaczymy co będzie dalej. Franek w odróżnieniu do Zdzisi nie bije innych szczurów i nie odgania ich od jedzenia, jest łagodny. Natomiast Prezes wydaje mi się, że ma najniższą pozycję w stadzie, albo po prostu wkurza inne szczury, bo jak tylko go zobaczą to się puszą, ale przy misce nie odganiają go (oprócz Szefowej Zdzicha). On jest po prostu wredny i kąsa inne szczury po tyłkach i głowach, a one tego strasznie nie lubią i jak już go widzą to starają się go pozbyć, ale nie dochodzi do bijatyk, co najwyżej to do stawania na tylnych łapkach. Ta złośliwość to chyba rodzinna, bo brat Prezesa Punio [*] też był wredny i podgryzał, ale ludzi... wszystkich oprócz mnie.. także wydaje mi się, że ta ich rodzinna wredność jest tylko ukierunkowana inaczej, u jednego na inne szczury u drugiego na ludzi. Mam wrażenie, że Prezes należy do tych szczurów, które wola ludzi od szczurów... bo na wybiegu zawsze siedzi z nami na łóżku i się mizia, w klatce też tylko czeka na kontakt z człowiekiem. Taki kochany Misio z niego. Jak byłam chora to przez cały tydzień leżał ze mną w łóżku i oglądał Dextera, był wtedy mega szczęśliwy. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Suzie daj buziaka w tę główkę :-*
A futerko na pewno ładnie odrośnie :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
Afera

U nas wszystko po staremu, oprócz tego, że wymacałam Franiowi guza w weekend. Okazało się, że był to kaszak, który został usunięty przez weta, był niegroźny. :) Poza tym stadko zdrowe, w dobrej formie, szalejące. ;)
Dzisiejsze fotki:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Paramor

Post autor: Paramor »

Oo jejku : D Pierwsze zdjęcie mnie powaliło ; P
Małe głodomorki ;)
Moje szczurzaste : Tosia , Frania
Za TM : Bunia [*][/b]
Awatar użytkownika
unipaks

Fajnie, że w stadku wszystko teraz w porządku, tak trzymać. :) Buziaki dla ogonów! :-*
http://img4.imageshack.us/img4/8524/dsc2834b.th.jpg wszystkie niebieściaki to robią takie śmieszne miny niewiniątek ::) :P
Awatar użytkownika
Afera

Wracamy po krótkiej przerwie. 8)
U nas po staremu, szczurasy zdrowiusieńkie co mnie bardzo cieszy. :) Jedynie co to znowu mi przytyły i chyba będę musiała im zmniejszyć racje żywieniowe, bo straszne pochłaniacze z nich się zrobiły...

Wagi ogonków z 29.11.2011+ wiek:

Zdzisia:
- 1 rok 8 miesięcy
- 464 g (+24)

Obrazek
Obrazek

Moja kochana Zdzisiunia cały czas jest bardzo aktywna, szaleje na wybiegach, ma 100% sprawność. :) Zachowuje się jak niejeden młodziak. Ostatnio stała się bardzo zaborcza o jedzenie i odpędza inne szczury od świeżej dostawy papu - szczególnie Prezesa. Cały czas jest alfą, do tego bardzo rozsądną. Był taki czas, kiedy to jej pozycja była zachwiana przez Franka, ale pomimo mniejszej masy i wielkości Zdzisia utrzymała swoją pozycję i jak trzeba potrafi nieźle Frankowi wpierdzielić. ;)

Suzie:
- 1 rok 8 miesięcy
- 408 g (+26)

ObrazekObrazek

Kluńka jak to Kluńka. ;) Mała niesforna istotka, która ma pełno uroku. :) Gdzieniegdzie wyrosły jej małe siwe kępki futerka, ale na pierwszy rzut tego nie widać, bo Suzie jest bardzo energiczna, woli biegać niż się miziać, więc ciężko dostrzec cokolwiek. Dziura w głowie zarosła. :P Nie ma śladu po rozcięciu, futerko pięknie odrosło. :) Cały czas ma zapał do robienia różnych sztuczek za jedzenie, bo łasuch z niej straszny. :) Zawsze jako pierwsza przychodzi na zawołanie, co wygląda uroczo jak na pełnym gazie biegnie do mnie. :) Pomimo, że nie jest już młodzieżówką tak samo jak Zdzinia zachowuje się i wygląda jak młodziak. :) Klunia ma w stadzie pozycję pocieszycielki szczura godzącego inne. Jak tylko coś się stanie, któreś się pokłóci z innymi to zaraz przechodzi do uspokajającego i relaksacyjnego wylizywania futerka (nie iskania, wylizywania), jednak jest tuż za alfą, czego szczerze mówiąc wcale nie widać, bo jest szczurem, który praktycznie nigdy nie wchodzi w konflikty, nie udowadnia swojej pozycji, po prostu ją ma i koniec. ;)

Maja:
- 1 rok i 4 miesiące
- 357 g (+15)

ObrazekObrazek

Maja jak to Maja - szczur z charakterem. ;) Jak się wkurzy potrafi ustawiać wszystkich włącznie ze mną oprócz Zdzicha... jest bardzo aktywna, skoczna jak zawsze. ;) U niej cały czas to samo, nic się nie zmieniła.

Prezes:
- 1 rok i 3 miesiące
- 521 g (+28)

ObrazekObrazek

Prezeń miewa się bardzo dobrze, w końcu ma piękną skórę i sierść. :) Nie ma żadnych strupków, ani zadrapań. Humorek też mu dopisuje, pomimo, że jest najniżej w stadzie i czasem jest przeganiany. Ostatnio jest wyjątkowo miziasty, potrafi godzinami siedzieć i się miziać. Apetycik jest i to dużo większy niż wcześniej. Stał się też amatorem moich piankowych papci... zostały poobgryzane dookoła... co spuszczę go z oczu to gryzie ciapy łobuziak. ;)

Franek:
- 1 rok i 3 miesiące
- 642 g (+21)

ObrazekObrazek

Jedynie co to Franek miał drugi raz oczyszczanego kaszaka, bo zrobił się drugi w okolicy poprzedniego, ale już się zagoiło i jest ok, mam nadzieję, że kolejne nie powstaną...
Natomiast Prezesowi jakaś czerwona krostka urosła na uszku... nie wiem co to, nie boli go, nie rośnie szybko, widać, że są tam różne żyłki maniunie... póki co nie ruszam tego, na pewno nie jest to świerzb.
9 duszyczek za TM [*]
ol.

Post autor: ol. »

Aferson pisze:Maja jak to Maja - szczur z charakterem. ;) Jak się wkurzy potrafi ustawiać wszystkich włącznie ze mną oprócz Zdzicha...
:D nie ma to jak opiekun świadomy swojego miejsca w stadzie :P

Prezesowi życzę awansu na drabinie społecznej, niech się chłopak postawi i każe szanować, a nie ... Imię zobowiązuje ;)

Ale najważniejsze że wszyscy zdrowi i zadowoleni, tajemnicze krosty niech też idą precz i niech się drużyna dalej tak dobrze trzyma :)
Awatar użytkownika
Afera

Heh no niestety chyba zostałam zdegradowana przez Majcię... trudno, niech tak będzie. ;) Choć ona tak ma tuż przed rujką, jest wtedy taka nerwowa okropnie...
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Afera

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dzisiaj doszedł do nas nowy komplet polarowy. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Jay-Jay
Numer GG: 7336498
Kontakt:

Post autor: Jay-Jay »

śliczne
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”