Chciałam mieć szczury, które za dobre jedzenie dadzą się rozpłaszczyć na naleśnik i pieścić bez końca
 Chciałam mieć szczury, które za dobre jedzenie dadzą się rozpłaszczyć na naleśnik i pieścić bez końca 
Moderator: Junior Moderator

O samicach czytałam, że bardzo lubią się wspinać, w tym także po zasłonach. Prawda to?
 O samicach czytałam, że bardzo lubią się wspinać, w tym także po zasłonach. Prawda to? 

To szczur który zdaje się mówić, "wyskam cię, nie umyję... albo wyiskam i umyje. Ej gdzie idziesz, nie odchodź, idę z toba."
 To szczur który zdaje się mówić, "wyskam cię, nie umyję... albo wyiskam i umyje. Ej gdzie idziesz, nie odchodź, idę z toba."   
  Zbliża sie transport dla Hiacynty i Gucia, rozmawiałam już o kastracji Hiacynty z dr Miśkowiczem, Labibinka bedzie kastrowana w Wawie i przyjedzie trochę później. Oby szczurki szcześliwie dotarły, a dziewczynki pomyślnie przeszły kastracje
 Zbliża sie transport dla Hiacynty i Gucia, rozmawiałam już o kastracji Hiacynty z dr Miśkowiczem, Labibinka bedzie kastrowana w Wawie i przyjedzie trochę później. Oby szczurki szcześliwie dotarły, a dziewczynki pomyślnie przeszły kastracje 
 Gutek - miziaaaajstwo, wlazł na ręce mojej mamie i zaczął chrupać z zadowolenia. Hiacynta też nie protestowała przed trzymaniem jej na rękach, chociaż aż taki miziak z niej nie był - ale to wina podróży, zmiany zapachów, otoczenia. Zresztą jak tylko postawiłam transporter na stole w pokoju to zaczęło się niuchanie i fukanie przez dziury w transporterze, bo czuła moje stado
 Gutek - miziaaaajstwo, wlazł na ręce mojej mamie i zaczął chrupać z zadowolenia. Hiacynta też nie protestowała przed trzymaniem jej na rękach, chociaż aż taki miziak z niej nie był - ale to wina podróży, zmiany zapachów, otoczenia. Zresztą jak tylko postawiłam transporter na stole w pokoju to zaczęło się niuchanie i fukanie przez dziury w transporterze, bo czuła moje stado  Zjadły, zdrzemnęły się, poznały psy (które kochają szczury i pokazują im brzuchy na dzień dobry
 Zjadły, zdrzemnęły się, poznały psy (które kochają szczury i pokazują im brzuchy na dzień dobry  ), a potem Hiacynta poszła na spacer z moimi pannami. Było trochę pisków, kładzenia na plecy, stawania słupka i gwałcenia, ale pod koniec wybiegu był już spokój, także podejrzewam bezproblemowe łączenie. Mała była bardziej zafascynowana nowym miejscem i stadem, niż mną, za to moje stęsknione baby właziły mi na głowę, ale podejrzewam, że to kwestia czasu
), a potem Hiacynta poszła na spacer z moimi pannami. Było trochę pisków, kładzenia na plecy, stawania słupka i gwałcenia, ale pod koniec wybiegu był już spokój, także podejrzewam bezproblemowe łączenie. Mała była bardziej zafascynowana nowym miejscem i stadem, niż mną, za to moje stęsknione baby właziły mi na głowę, ale podejrzewam, że to kwestia czasu  Natomiast Gucio zjadł, pobiegał po łóżku, wrócił do klatki i zaległ w szmatkach
 Natomiast Gucio zjadł, pobiegał po łóżku, wrócił do klatki i zaległ w szmatkach 
 Dobrze, dobrze. Cieszę się, że mały dojechał z mamusią i że oboje są cali i zdrowi
 Dobrze, dobrze. Cieszę się, że mały dojechał z mamusią i że oboje są cali i zdrowi 

Miał otwartą klatkę na szafce nocnej, ale i tak wolał siedzieć pod kołdrą. Facet rozpieszczony
 Miał otwartą klatkę na szafce nocnej, ale i tak wolał siedzieć pod kołdrą. Facet rozpieszczony 
 Nawet ze mną sobie na tyle nie pozwalał, żeby na noc do łóżka się pakować? No, ładnie...
 Nawet ze mną sobie na tyle nie pozwalał, żeby na noc do łóżka się pakować? No, ładnie... 
 Gucio taki spokojny i mały, że musiałam co jakiś czas sprawdzać gdzie jest
 Gucio taki spokojny i mały, że musiałam co jakiś czas sprawdzać gdzie jest  A teraz jego mamusia robi to samo - bo ja mam po powrocie dzień leniwca, który spędzam z książką w łóżku, a ona korzysta z ciepła i śpi :>
 A teraz jego mamusia robi to samo - bo ja mam po powrocie dzień leniwca, który spędzam z książką w łóżku, a ona korzysta z ciepła i śpi :> Dziękuję za pomoc w transporcie i przechowanie
 Dziękuję za pomoc w transporcie i przechowanie   We wtorek wieczór wracamy
 We wtorek wieczór wracamy 
 Gucio przespał mi caaaały film pod bluzą, a Hiacynta dogadała się z dziewczynami i siedzą razem w klatce
 Gucio przespał mi caaaały film pod bluzą, a Hiacynta dogadała się z dziewczynami i siedzą razem w klatce 

, natomiast Hiacynta była bardzo zaciekawiona, wystawiała pyszczek przez dziurki w transporterku i zrobiła przemeblowanie szmatek
 , natomiast Hiacynta była bardzo zaciekawiona, wystawiała pyszczek przez dziurki w transporterku i zrobiła przemeblowanie szmatek  Transporterki postawiłam obok siebie w cieple i nagle Hiacynta i Guciu odkryli sie na wzajem, Guciu wyszedł z norki, powąchali sie przez dziurki i teraz każdy spi w swoim transporterze
 Transporterki postawiłam obok siebie w cieple i nagle Hiacynta i Guciu odkryli sie na wzajem, Guciu wyszedł z norki, powąchali sie przez dziurki i teraz każdy spi w swoim transporterze  Guciu przesyał sie bać i położył się już na szmatkach. Jak się obudzą, przeniosę ich do klatek
 Guciu przesyał sie bać i położył się już na szmatkach. Jak się obudzą, przeniosę ich do klatek  No i oczywiście bede dawać co i jak
 No i oczywiście bede dawać co i jak 

Gucio na pewno się ośmieli, to kochane maleństwo, zobaczysz, jak lubi ludzi
 Gucio na pewno się ośmieli, to kochane maleństwo, zobaczysz, jak lubi ludzi  Trzymam kciuki za udane łączenie ze stadem
 Trzymam kciuki za udane łączenie ze stadem 

Jak go biorę na rece to jest spokojniutki. Wąchał sie z Łatkiem i  Chmurkiem przez pręty i wszysctkie szczurki były spokojne. Jutro będzie bliższe poznawanie się
 Jak go biorę na rece to jest spokojniutki. Wąchał sie z Łatkiem i  Chmurkiem przez pręty i wszysctkie szczurki były spokojne. Jutro będzie bliższe poznawanie się  Gucio jest Kochany, taki drobniutki
 Gucio jest Kochany, taki drobniutki 
 No tak, ale to w końcu dama
 No tak, ale to w końcu dama  Hiacynta teraz śpi w domku, a Guciu popatruje i wącha
 Hiacynta teraz śpi w domku, a Guciu popatruje i wącha  Jutro Chmurek znów będzie miał poodcinane zęby, strasznie szybko mu rosną
 Jutro Chmurek znów będzie miał poodcinane zęby, strasznie szybko mu rosną