Ogoniaści

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Re: Ogoniaści

Post autor: SkywalkerYoda »

No właśnie - Hiacynta byłaby bez szans. Gdyby to jeszcze był jakiś wielki babon, ale Hiacynta jest maciupeńka, a Kominiarz jest naprawde dużo większy niż przeciętny szczur. Boję się próbować. Dwukropka lubił, ale wszystkich innych szczurków niestety nienawidzi.
Bo umrzeć to zbyt mały powód, żeby przestać kochać
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Chmurek zakochał się w Hiacyncie, cały czas sie na nią patrzy :)
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

A kto by się nie zakochał w Hiacyncie :) To wcielenie uroku i wdzięku.
Obrazek
valhalla

Post autor: valhalla »

No pewnie, że się zakochał. Jest piękna i czarująca :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Miłość od pierwszego wejrzenia :) Za każdym razem patrzy się i patrzy na nią, zamiast spacerować :)
Od czasu gdy jest Hiacynta, to Chmurek i Yoda trochę się kłócą, alemam nadzieję, że im to minie, zwłaszcza gdy przyjedzie Stokrotka od Infanty ;) A Guciu jest taki drobniutki jak mamusia ;)
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

*Chmurek i latek chciałam napisać, nie Yoda (*) :(
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

No teraz już obydwoje z Łatkiem zaglądają do Hiacynty :) Ma powodzenie :) W ogóle jakieś większe rozrabiaki się z nich zrobiły, wszystko zrzucają z półek, więcej sikają na różne rzeczy i na mnie, a Chmurek elegant to już w ogóle pobił wszystkich -ja się wczoraj patrzę, a on jak gdyby nigdy nic niebieski idzie :o No i oczywiście czyszczenie, podcinanie futra, mycie ;)

W poniedziałek o godz 14:30 Hiacynta ma wizyte przedkastracyjną -trzymajcie kciuki! :)
Chmurek znów musi iść do dentysty, a Kominiarzowi zaczeło coś takiego rosnąć jak strupek... :(

Teraz czekamy na Stokrotkę...
valhalla

Może Kominiarz ma ropień? Idź z nim do weta, oczyszczą mu i będzie po problemie :)
Trzymam kciuki za Hiacyntę :)
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

jak rosnie błyskawicznie to pewnie ropien;D ja wczoraj i dzisiaj usówałam Musze dziada a smrodu było co niemiara....
hmmm co to za Stokrotka bo nie jestem w temacie?:)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Awatar użytkownika
sylwiaj

ps jak chcesz to ja bede tez miała sliczne kuleczki za 4 tygodnie do oddania:) ręcze że sie zakochasz wyglądają jak plastusie mają takie odstające uszka:)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Plastuś to byłoby niezłe imię dla szczurka :)
Stokrotka to labinka albinoska od Infanty, z wątku o szczurkach laboratoryjnych. Już wcześniej by przjechała, ale nie zakwalifikowała się do kastracji, bo okazała się za drobniutka i musi się utuczyć troszkę ;)
Strupol na razie jest taki sam -malutki. Mam nadzieję, że to tylko ropień.....
Rajuna

Post autor: Rajuna »

U nas przy ropniu nie było strupka, bo naciekł z okolic ucha na szyję, ale jeśli pomacasz i pod strupkiem będzie kuleczka, która nie jest przyczepiona ani do skóry ani do mięśnia/kości pod skórą, to pewnie ropień ;) mozesz mu tego strupka posmarować jodyną zanim pójdziecie do weta, bo jodyna się bardzo nie lubi z bakteriami ropowymi :)
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Mam smutną wiadomość. Stokrotka była przygotowywana do kastracji, osiągnęła już odpowiednią wagę, aby można było przeprowadzić zabieg, ale niestety bardzo zachorowała na płuca i nie jest już do adopcji :( Trzymajcie za nią mocno kciuki...
Przyjedzie inna Labinka...
:(
valhalla

:( Bardzo mi przykro. Wierzę, że z tą inną labinką stado też będzie wesołe, ale przykro mi, że z adopcji Stokrotki nici :( Mam nadzieję, że jej się polepszy.
Awatar użytkownika
sylwiaj

biedna Stokroteczka:( niech sie trzyma sciskam wszystkie 16 "moich" ogonków

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”