A czy mogę prosić o jakieś zdjęcia Hiacynty
Ogoniaści
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
- StasiMalgosia
- SkywalkerYoda
Re: Ogoniaści
Oczywiście -jutro zrobię świeże foty
Hiacynta ma powodzenie, a w szczególności szaleje za nią Chmurek
Cieszę się, że Hiacynta ma koleżankę -we dwie w stadzie na pewno jest im raźniej
Szkoda, że Kominiarz nie potrafi sie z nikim dogadać 
Bo umrzeć to zbyt mały powód, żeby przestać kochać
Ooo, gratulacje z powodu powiększenia stada - szczurów i nieszczurów 
Czekam na fotki Gucia
Jestem ciekawa, jak ten mały myszek wyrósł 
Czekam na fotki Gucia
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
To ja czekam na zdjęcia Śnieżki
A co! 
A informacja o powiększeniu stada spowodowała u mnie opad szczęki
Chyba gratulacje, tak? 
A informacja o powiększeniu stada spowodowała u mnie opad szczęki
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
- SkywalkerYoda
Chyba każdy szczurek ma swojego Wielbiciela
))
Gucio często myje Hiacynte, ciekawe, czy wiedzą jaka więź ich łączy
Ostatnio kupiliśmy Kominiarzowi wielki, drewniany domek, a on i tak woli leżeć w wiaderku zawieszonym pod sufitem
Chyba domek pójdzie dla stadka.
Teraz pojedli sobie makaronu i ziemniaczków i wszyscy śpią
Później ugotuję im soczewice, a jutro będzie kalafior i marchewki
Piesek Smyk strasznie lubi je obserwować gdy są w klatce -stoi i patrzy jak w telewizor. Łatek próbował go ostatnio złapać za ucho przez pręty, ale na szczeście mu się nie udało
Zaraz jedziemy z Chmurkiem na podciecie ząbków.
Dzięki
Rajuna -tak, tak, gratulacje -powiekszenie stadka było planowane 
Gucio często myje Hiacynte, ciekawe, czy wiedzą jaka więź ich łączy
Ostatnio kupiliśmy Kominiarzowi wielki, drewniany domek, a on i tak woli leżeć w wiaderku zawieszonym pod sufitem
Teraz pojedli sobie makaronu i ziemniaczków i wszyscy śpią
Dzięki
No no
Gratulacje !
i na foty też czekam
i na foty też czekam
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
- SkywalkerYoda
Dzieki
)))
Foty będą, może nawet z ważenia
Foty będą, może nawet z ważenia
- SkywalkerYoda
U weta był mały wypadek. Na tyle jednak poważny, żeby sie przestraszyć. Jednak wszystko dobrze się skończyło
Jeden wet przyjmował w trzech gabinetach, w jednym pies czekał pod narkozą, w drugim kot już dość długo przebywał, a nas przyjął w trzecim gabinecie. Obcinał Chmurkowi ząbki, chyba robił to w pośpiechu, Chmurek oczywiście się wyrywał i nagle Chmurek się szarpnął, wetowi reka drgnęła i patrzę... a w pysku jest krew! Zaczął go dokładnie oglądać, ja już byłam bliska zawału, a wet mówi "myślałem, że mu język obciąłem". Okazało się, że zadrasnął go w dziąsło. Zastanawiam się, czy nie powinnam go trzymać w czymś w rodzaju skarpety do obcinania zębów, bo jak się szarpie, to tak drapie tylnimi nogami, że cięzko go utrzymać i to utrudnia podcinanie ząbków. Dobrze, że Gucio pojechał z nim do towarzystwa, bo od razu się Chmurkiem zajął w transporterku. Zaczął go tulić, czyścić mu futerko. Kochany Szczurasek
Zresztą Chmurek też lubi Gucia, gdy usłyszy jego pisk (Gucio piszczy, gdy Łatek sie z nim siłuje), to od razu biegnie przez wszystkie pięterka do Gucia
W ogóle Hiacynta, Chmurek i Gucio wyglądają jak rodzinka: rodzice i synek
Snieżka czuje się dobrze, taki z niej Okruszek, Łatek też w dobrej formie. Kominiarz jak to Kominiarz
Ostatnio jak stukałam palcami żeby go wywabić z klatki, to skoczył do mojej ręki i delikatnie mnie drasnął. Jest dość nerwowy, ale bardzo go kocham
Może z wiekiem będzie coraz spokojnieszy
Ale ogólnie jest ok. Porobiłam trochę fotek, muszę je przerzucić do kompa. 
Ja proponuję rękawice ogrodowe albo rękawiczki rowerowe :> Dobry sposób na drapiące paskudy (ja mam zawsze ręce poharatane jak kąpię moje smrody
)
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Oj, krew w pyszczku potrafi przerazić. Najmniejsze draśnięcie, a bardzo widać. Nas kiedyś Ryjuś tak nastraszył. Ochlapał krwią półeczkę i dwa inne szczury, a przestała mu lecieć tak szybko, jak zaczęła 
Dobrze, że to nic poważnego
I wychodzi kolejna wspólna cecha miotu (?) - opiekuńczość. Mlekołak też się opiekuje innymi szczurami, czasem aż się wkurzają, bo śpią sobie spokojnie, a tu młody dostaje szału na iskanie i chodzi od jednego do drugiego
Dobrze, że to nic poważnego
I wychodzi kolejna wspólna cecha miotu (?) - opiekuńczość. Mlekołak też się opiekuje innymi szczurami, czasem aż się wkurzają, bo śpią sobie spokojnie, a tu młody dostaje szału na iskanie i chodzi od jednego do drugiego
- SkywalkerYoda
Dlugo mnie tu nie było za co przepraszam - miałam troche pozaszczurkowych kłopotów.
Myślałam, że jak już w końcu coś tu naskrobię, to będą to same miłe rzeczy i wspaniałe wieści, bo do tej pory u Ogoniastych wszystko było ok. Ale teraz nie jest, niestety nie mam dobrych wiadomości
Hiacynta jest chora. Nie wiem co będzie... Wszystko zaczęło się tydzień temu. Spuchła z jednej strony pyszczka, więc od razu pobiegłam do weta. Powiedział, że to infekcja i dostała antybiotyki w zastrzykach. Opuchlizna zeszła, ale po tej chorej stronie Hiacyncie oczko zaszło bielmem. Nie widzi na nie. Dodatkowo po tej chorej stronie pojawił sie ubytek w pyszczku, jakby jej ktoś kawałeczek wyciął
Wczoraj wieczór poczuliśmy też od niej zapach ropy
Dziś jedziemy na nocny dyżur do innego weterynarza -takiego, do którego czeka sie 2 tygodnie na wizytę, ale poza tymi terminami w czasie gdy akurat ma nocny dyżur, można się dostać. On operował Yodę. Obawiam się, że jest leczona w złym kierunku i boję się, że to jest to samo co u Skywalkera
Wprawdzie wet wykluczył nowotwór, ale boję się najgorszego. Dziś na tym dyżurze powinien ją od razu prześwietlić, to będzie wiadomo co sie dzieje.... Strasznie się o nią boję. Psychicznie i fizycznie Hiacynta czuje się bardzo dobrze, biega, dokazuje, chrupie orzeszki. Mam nadzieję, że to naprawdę jest jakaś paskudna infekcja, którą zwalczymy, a nie tak fatalnie ulokowany nowotwór
Trzymajcie kciuki... Zaparzę jej dzisiaj zielonej herbaty i zacznę terapię antyrakową - taką jaką miał Skywalker. Czemu to wszystko jest takie niesprawiedliwe?
Dlaczego Hiacynta
Jak na złość, wet który leczył Skywalkera już nie pracuje w tej lecznicy - przeniósł się poza Kraków... Zobaczymy co wykaże dzisiejsza wizyta, ten wet też jest bardzo dobry. W razie czego będę z Hiacyntą jeździć pociągiem do tamtego...
A że nieszczęścia chodzą parami, to dziś o 8:00 mój pies ma operacje na nowotwór. W środę, gdy byłam z Hiacyntą u weta, pies poszedł z nami tylko do towarzystwa. I w poczekalni u weta zaczął krwawić z odbytu. Okazało się, że miał tam nowotwór, który właśnie pękł i trzeba go operować. A on jest stary i choruje na serce.... Mówię Wam, tak się boje dzisiejszego dnia. Najpierw ta operacja psiny, a późnym wieczorem wyjaśni się, czy Hiacynta nie ma nowotworu.... On chory na serce, ona taka krucha i delikatna
No to kończę na razie, bo zaraz wychodzimy....
Myślałam, że jak już w końcu coś tu naskrobię, to będą to same miłe rzeczy i wspaniałe wieści, bo do tej pory u Ogoniastych wszystko było ok. Ale teraz nie jest, niestety nie mam dobrych wiadomości
Hiacynta jest chora. Nie wiem co będzie... Wszystko zaczęło się tydzień temu. Spuchła z jednej strony pyszczka, więc od razu pobiegłam do weta. Powiedział, że to infekcja i dostała antybiotyki w zastrzykach. Opuchlizna zeszła, ale po tej chorej stronie Hiacyncie oczko zaszło bielmem. Nie widzi na nie. Dodatkowo po tej chorej stronie pojawił sie ubytek w pyszczku, jakby jej ktoś kawałeczek wyciął
- StasiMalgosia
Trzymaj się i pamiętej że jesteśmy z wami. Oby wszystko się udało, ropa to lepsza diagnoza niż guz w tych okolicach.
Trzymaj się kochana, będę myślami z Tobą. Trzymam kciuki, będzie dobrze.
- SkywalkerYoda
Dzięki...
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, trzeba być dobrej myśli. Hiacynta nie zachowuje sie jak chory, obolały szczuras. Jest pełna energii i życia... W ogóle to ona jest Wyjątkowa
Obie ze Śnieżką są takie malutkie, najmniejsze w stadzie. Śnieżka to nawet mniejsza jest - ale do jedzenia to pierwsza, nawet bardziej niż Gucio szaleje za smakołykami 
Oby u Hiacynty to nie był guz, bo umiejscowienie byłoby fatalne... Pamietam jakie problemy miał Skywalker przez umiejscowienie guza w głowie -nie dało się całego wyciąć. U szczurków te wszystkie cholerstwa tak szybko się rozwijają...
Dziś rano udała się operacja psiny, obudził sie z narkozy - więc i z Hiacyntą może wszystko będzie ok
Trzymamy kciuki, będę dawać znać...
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, trzeba być dobrej myśli. Hiacynta nie zachowuje sie jak chory, obolały szczuras. Jest pełna energii i życia... W ogóle to ona jest Wyjątkowa
Oby u Hiacynty to nie był guz, bo umiejscowienie byłoby fatalne... Pamietam jakie problemy miał Skywalker przez umiejscowienie guza w głowie -nie dało się całego wyciąć. U szczurków te wszystkie cholerstwa tak szybko się rozwijają...
Dziś rano udała się operacja psiny, obudził sie z narkozy - więc i z Hiacyntą może wszystko będzie ok
Trzymamy kciuki, będę dawać znać...
U szczura wola życia i walki jest bardzo ważna, więc jeśli Hiacynta się nie poddaje, to super 
Czy Gucio też urósł bardzo? Bo ja wczoraj ważyłam Mlekołaka i waży 564g a jest szczupły, tylko że najdłuższy w stadzie
Czy Gucio też urósł bardzo? Bo ja wczoraj ważyłam Mlekołaka i waży 564g a jest szczupły, tylko że najdłuższy w stadzie