Black'owe dzieciaczki...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Re: Black'owe dzieciaczki...

Post autor: BlackRat »

Arau pisze:Trzymamy. Znaczy ja kciuki, chłopaki trzymają pestki, ale z pewnością jest to jakaś szczura forma wsparcia^^
Dzięki ;) za obie formy :D
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
BlackRat

Mój Skarbek najsłodszy jest dzielnym kwiatuszkiem i dobrze znosi tę przykrą sytuację, powieka goi się ślicznie. Bałam się co prawda, że sierść może wrosnąć w ranę, na szczęście nic takiego się nie dzieje. Nie używałyśmy jednak żadnych leków (i bardzo się cieszę, że nie było potrzeby, bo za lekami zbytnio nie jestem - ani dla siebie, ani dla moich dzieciaczków) poza przemywaniem solą fizjologiczną (co oczywiście nie zyskało uznania Kane'usi no i doznałyśmy obrazy majestatu za tę czynność ;]). Jako że Kane jest z SPS, dzwoniłam (za poleceniem Ajlii) do dr. Beaty Soszyńskiej z "Hematowet" i potwierdziła, by właśnie przemywać tylko solą, jeśli z oczka nic nie cieknie, nie śmierdzi itd, ponieważ jak powiedziała: "na szczurkach goi się lepiej niż na psach" ;-)
Dzisiejsze zdjęcie, kiepsko widać, gdyż jako że jesteśmy obrażone, fotografować się nie damy :-P
Obrazek

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
BlackRat

No i dzisiejsze zdjęcie Kane'usi, oczko coraz ładniejsze :)
Obrazek

A takie są efekty całowania szczurków przez kratki, a właściwie jednego małego białego wampierza ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Śladu nie będzie:)
U Ciebie też :P Moje dziubaski na szczęście nie gryzą, nawet jak jedzenie im przez pręty daję to łapią delikatnie w ząbki, nie rzucają się łapczywie :)
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
BlackRat

No właśnie moje Małe Autystyczne też się nie rzuca na żarcie przez pręty, dlatego sobie pozwoliłam - no i mam ;)

Awatar użytkownika
malina89_dg

Post autor: malina89_dg »

Cieszę się że oczko zdrowieje :-*

A co do Twojej pięknej dziary na ustach to ja powiem że wczoraj przytulałam się do moich przystojniaków i zostawiły mi jeszcze lepsze i większe dziary pazurkami na dekoldzie :) także pięknie mnie załatwiły, z jednej nawet krew poszła a one tylko leciutko pazurkiem przejechały... Mam nadzieję że zejdzie szybko bo ani ubrać teraz na ten upał bluzki z dekoldem ani nic takiego bo wyglądam jakby mnie tygrysy napadły ;D a za tydzień wesele i pójdę taka obdrapana ;D
Tak się właśnie kończy całowanie i przytulanie ;D haha

Ucałuj swoje pieszczochy ;D :-*
Ze mną: Teodor i Leon :)
W serduszku: Dexterek, Lakuś, Piorunek i Tajfunek <3 [*][/color][/b]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 58#p882758 - Malinkowe cudaki ;)
Awatar użytkownika
szalooonaxD

Post autor: szalooonaxD »

BlackRat, ta niemiła cecha rzucania się na jedzenie przez kratki została nauczona przez moją mądrą mamę, która od czasu do czasu przynosiła jakieś smakołyki moim maluchom. Ale nie pomyślała o tym, żeby otworzyć klatkę i dać wszystkim po kolei, żeby każdy spróbował tylko dostawiała do prętów, więc ogoniaste robiły wyścig szczurów "Kto pierwszy ten ma" Tyle razy jej powtarzałam ale ona dalej swoje i twierdziła że się boi włożyć tam rękę.... Więc ostatnio dostała dożywotni zakaz zbliżania się do klatek! Bo przez nią wszystkie moje próby nauczenia milusińskich kulturalnego jedzenia bez przepychanek legły w gruzach....
Obrazek
Freddie Bandyta

"Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam."
"Zwierzę jest nam bliższe niźli anioł, choć bardziej niepojęte."
saszenka

Post autor: saszenka »

Ojojoj, jakie piękne szczuraski!!! i jak ślicznie pozują! moje tak nie chcą, buu
(w ogóle to forum i te zdjęcia i to wszystko nie mówiąc już o samych ogonach, zassało mnie maksymalnie)
Czy rana Kane'usi to od zęba czy pazura? Dobrze, że już biedactwo zagojone :)
i mizianka i buziaki :)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
BlackRat

Malina, dzięki :) :) Co do pazurków na całym ciele to wyglądam jak z jakiegoś plemienia, bo mam pełno starych pamiątek po poprzednich szczurkach no i oczywiście wciąż dochodzą nowe :D Ale te usta, ehh... Mea Culpa po prostu no ;)
Szalooona, powiem Ci, że właśnie Kane i Kofi to rzucają się niemożebnie przez kratki, Hunter prawie w ogóle, a moja Autystyczna Dusti tylko troszkę, przy czym ma tak maciupkie i delikatne ząbki, że w życiu nie pomyślałabym, że może mnie tak ciachnąć ::) Ale usta delikatne miejsce, może dlatego ;)
Saszenka, dziękuję :] Choć właśnie rozpaczam ostatnio, że dziewczyny na wybiegach takie szybkie a ja mam jako aparat telefon :( Toteż zdjęciami ostatnio tak nie zasypuję...
A rana u Kane, hmm, no właśnie nie wiadomo, tak jak pisałam to zobaczyłam kulkę spadającą z hamaka, po czym Kane'usia uciekła na górę klatki, a że ona bojaźliwa nie jest, to mnie to zdziwiło i od razu poszłam sprawdzić czemu zwiała. Widok dla mnie był przerażający :(

saszenka

Rozumiem doskonale, moje dziewczęta też galopują na wybiegach, a jak śpią w klatce to nie mogę ich podejść z aparatem...
Najważniejsze, że oczko się goi i nic się nie papra :D Masz dzielnego ogona :)
A co do ran na ciele własnym, to u mnie kolekcja ;) Na szczęście moje nie kąsają, więc jestem tylko odrapana. Ostatnio jednak dostałam z pazura w zewnętrzny kącik oka. Czuję się już dorosła i opanowana, bo delikatnie zdjęłam z twarzy szczura i poszłam wyć z bólu do łazienki ;)
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat

saszenka pisze:...A co do ran na ciele własnym, to u mnie kolekcja ;) Na szczęście moje nie kąsają, więc jestem tylko odrapana. Ostatnio jednak dostałam z pazura w zewnętrzny kącik oka. Czuję się już dorosła i opanowana, bo delikatnie zdjęłam z twarzy szczura i poszłam wyć z bólu do łazienki ;)
U mnie gryzienia jako takiego również nie ma - czarnuchy przez pierwszy tydzień u mnie gryzły, teraz są przesłodkie. Miałam na myśli właśnie sznity po pazurkach ;)
A co do oka to współczuję, mam nadzieję, że nic poważnego. Mnie moja perełka Wisienka pozbawiła kiedyś kolczyka (kółeczko) z brwi - razem z jej częścią, dlatego jak teraz któraś się interesuje za bardzo kolczykiem, od razu się odsuwam :D

saszenka

Na szczęście dobrze się skończyło. Ale miałam ślad po pazurku w kąciku, takie malusie nacięcie. Przeleżałam pół dnia pod rumiankiem i wszystko gra :)
Ale mając w pamięci Twą opowieść o kolczykach, profilaktycznie zakrywam uszy gdy ogon w niebezpiecznej bliskości ;)
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat

A fakt, przecież ja Ci już chyba o tym kolczyku pisałam ^^' Starość nie radość, skleroza nie boli ;)

saszenka

Dla mnie to temat żywy i aktualny, bo trochę okolczykowana jestem, więc nie mogę o tym zapominać ;)
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat

A tunele posiadasz? Bo ja sylikonowe mam notorycznie podgryzane, tytanowe/stalowe jedynie nie ruszana,tylko nochale wpychają ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”