Bo szczęście szczurzy ogon ma...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Re: Bo szczęście szczurzy ogon ma...

Post autor: Bratka.a10 »

Słodziaki! :-*
Wymiziaj całe stadko!
Obrazek
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Sylwia, nooo weeeeź ich zostaw, takich leniuszków to tak jakby prawie nie było, a co za różnica 5 czy 8... ::) Ślimakoszczury są boskie. ;D Takie naleśnikowate. :D Idealnie pasują do Twojego stadka. 8)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Nie oddawaj ich.. po co ;D nie ma tam różnicy... ::)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
ssylvusia
Numer GG: 1989601

Post autor: ssylvusia »

No to z tą różnicą lub jej brakiem to bym uważała :P Wiecie, że oni we trójkę zjadają więcej, niż moja piątka? Co zaglądam do klatki to miska pusta ::) Pójdę z torbami, jak nic...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Może im tak dobrze, i taki dobry catering, że chcą wykorzystać wszystko na 100%? ;D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Indiana41

Post autor: Indiana41 »

Słodkie maluchy. ;D
Mizianko dla nich! :-* :-* :-*
Jeszcze nie mam ogonków.
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

no jest tych trzech panów całkiem uroczych, sylvia ja na twoim miejscu sie mocno bym zastanowiła :P
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
ssylvusia

Na całe szczęście jestem zwolniona z podejmowania tego typu decyzji, bo chłopaki mają już DS zapewniony.

W weekend wyszły z nich straszni niszczyciele :-X Obudziłam się w sobotę, zaglądam do klatki, a tam po hamakach zostały już tylko smętnie dyndające z prętów zaczepy ::) Już dawno nie posłałam takiej litanii do wszystkich świętych :P
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
ssylvusia

Nie chcę mi się dzisiaj zbyt wiele pisać, więc w moim imieniu wypowie się Duszek :)

Cześć ludziska! Mamutka mnie dzisiaj nakryła... udawało się tyle czasu, ale w końcu mnie dopadła i powiedziała, że za jedzenie łóżka nie dostanę ciasteczka od cioci metiss :'(
Obrazek

No to musiałem ją przeprosić, bo się bardzo na mnie pogniewała
Obrazek

Strzeliłem słitaśnką minkę i dostałem upragnione ciasteczko...
Obrazek

...potem i tak zabrałem ciasteczka reszcie chłopaków i zakopałem je w mojej tajnej skrytce, ale przecież nikt nie musi o tym wiedzieć :-X

Paczta na Bogusia, model się znalazł!Byliśmy w piątek u pani doktor, bo Boguś ostatnio ma jakieś odchyłki od normy, fochy strzela i ciągle się na nas drze. Mamutka podejrzewa, że może mieć coś z serduszkiem, bo poza tym ciągle ma czkawki, ale póki co wszystko jest w porządku. Pani doktor kazała nam go pilnować i gdyby coś się działo przyjechać na rtg, cokolwiek by to nie było ::)
Obrazek Obrazek

A przez Willa musimy iść na dietę! Klocek waży 690 gram!! Czujecie to? Mówiłem mu tyle razy, żeby ze mną biegał i się nie lenił, ale on tylko patrzył się na mnie z politowaniem i dalej drzemał zakopany w kołdrze. No i teraz się doigrał! I my przez niego też... dobrze, że mam jeszcze skitrany zapas ciastek, bo byłaby bida z nędzą 8)
Obrazek

Spadam, bo Glutek na mnie czeka. Musimy w końcu rozpracować ten rant stołu, żeby pasował do wzorków, które wyrzeźbiłem na łóżku.
Obrazek

Pa, pa!
ObrazekObrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Hihihi, perypetie szczurzej rodziny... ::) I zdrówka dla Bogusia :-*
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
gosja1

Ach, te niebieskie słodziaki :*
Za Bogusia trzymam kciuki, żeby to jednak nie było chorowanie.
I za tłuścioszka też, by bieganie mu się spodobało ;D
Awatar użytkownika
ssylvusia

W czwartek przyjechał do nas Ramzesik. Nasz nowy rezydent ma półtora roczku i jest cudnym czarnym kapturem. Ze względu na swoje dotychczasowe doświadczenia jest troszkę nieufny, ale kiedy już trafi na ręce rozpłaszcza się i poddaje mizianiu z każdej możliwej strony :-* Jest przeziębiony i strasznie chudziutki, dlatego też ostro się leczymy i rozpieszczamy. Odkąd do mnie przyjechał już się troszkę zaokrąglił, ale to chyba było do przewidzenia ;D
A oto Pan Ramzes:
Obrazek Obrazek

Ramzeska od samego początku strasznie ciągnęło do naszych chłopaków, więc zaryzykowaliśmy próbę łączenia. Biorąc pod uwagę fakt, że mały całe swoje życie spędził w samotności na pierwszy ogień poszła tylko ta łagodniejsza część Naleśników.

I wiecie co Wam powiem? W życiu nie widziałam tak szczęśliwego szczura! Ramzes biegał od Duszka, do Willa, zahaczając po drodze Bogusia i z każdym się iskał i przytulał. Naprawdę, niesamowity widok. Chłopcy też stanęli na wysokości zadania i ładnie się z Ramzesikiem przywitali.

Obrazek Obrazek

Kiedy szliśmy już spać i przyszła pora na rozstanie Ramzes tęsknie wypatrywał przez pręty swoich nowych kolegów.

Nazajutrz spróbowaliśmy z Henrykiem i Guciem, ale już tak pięknie nie było. O ile w neutralu i transporterze wyglądało to tak: Obrazek ;D to już w chorobówce, Glutek pokazał jakim jest wrednym małpiszonem i próbował atakować Ramzeska. Poleciało futro, Maluch się bardzo wystraszył, siedział skulony u mnie na rękach i nie chciał odejść nawet na krok.

Dlatego też na chwilę obecną zaprzestajemy procesu integracji, Ramzesik spotyka się na wybiegach tylko z Duszkiem, Williamem i Bogusiem. Póki co nie potrzebuje stresów, musi najpierw wyzdrowieć, nabrać ciałka i przede wszystkim zobaczyć, że stado to coś najwspanialszego na świecie.

Pozdrawiamy!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

Ramzesik :)
słodko sylvia :)
fajnie że trafił do ciebie ten duży maluch :)

A Gućowi mówie- a be ty niedobry mały małpiszonie :P
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
ssylvusia

Dzięki akzi, Glutka spotkała kara straszliwa, nie dostał ciasteczka od cioci metiss... ale pewnie na wiele się to nie zda, jak wiadomo Glutek = kłopoty z łączeniem ::) Nie będę malucha stresować, bo to bez sensu. Ma być u nas tylko przez majówkę, więc niech kojarzy ciotkę i jej szczurostwo tylko z dobrej strony :P

A tu jeszcze taka jedna fotka się zawieruszyła, Ramzesik siedział na ramieniu i pomagał wujciowi rozkminiać nową grę :D Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Jej, ale śliczny panicz. Uwielbiam kaptury ;D Szkoda, że musiał być sam przez taki kawał życia. Nie rozumiem tego!
Potępiam niedobrego szczura za bycie małpiszonem.
Ale jednocześnie przesyłam mizianie dla stadka :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”