Dziewczynki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Newbie

Re: Dziewczynki kochane

Post autor: Newbie »

łysy dzik nie dał się obfocić :P
ale planuje zrobić na nią dziś polowanie, bo szczurzyca. prosiła o fotki :P
Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

a jak sprawa z transportem stoi? karolinie coś się udało załatwić może już?
chyba ciężko będzie się rozstać z laseczką :P?

btw ja się zdecydowałam, że nie biorę syjama od kati jednak chyba. poczkeam na miot w hodowli, bo chcę mieć jakiegoś na wystawy, żeby latać :P
Newbie

umówiłyśmy się tak, że jeżeli do świąt transportu nie będzie to mała zostanie u mnie (w okresie świątecznym więcej ludzi jeździ więc kto wie...)

uh, zachciało się rodowodowego szczura? hehehe fajnie :D więc trzymam kciuki żeby się miot dobry trafił :P
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Newbie, w maju mój m. jedzie do Krakowa .... Już będzie grubo po świętach, ale będzie :).
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Newbie

i jeszcze jedno zdjęcie Feciuńki, wcześniej mi umknęło.
troszkę widać to jej chore uszko, któro na szczęście szybciutko się goi :)
Obrazek
Obrazek
Newbie

jako że mam jutro egzamin i pilnie się uczę to wrzucę dzisiejsze fotki :D
Obrazek Fanta złodziejka, ukradła resztkę pizzy z talerza ( z resztą żadna nowość, kradnie wszystko co się da zjeść :P )
Obrazek Pepsiulka pręży pierś :D
Obrazek "modelki" :D Pysio Nirvanki, pupcia Pepsi i żółte zębochy Fanty :P
Obrazek Fanta zdobywająca szczyty (jako że wyżej się nie da... :P )

i uwaga, uwaga... ŁYSA!
Obrazek Obrazek
a za piękne fotki, proszę o trzymanie kciuków jutro od 9 do 10 rano :P
Obrazek
ilona1

Post autor: ilona1 »

Piękne dziewczyny. :-*
Fanciocha alpinistka - duma chrzestnej mamci. :D Tylko nie wiem czy Mamcia-Pancia z tego powodu szczęśliwa...? ;)

A kciuki absolutnie trzymam i zaciskam coraz mocniej... ;) :D ;D

No,... i dobrze będzie... :D
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

nirvana to moja ulubienica. oczywiście z wiadomych względów ;)
miziaki dla paczki
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Szalona Fanta. Ta to wszędzie wlezie. :P Jak nie mnie na głowę to pod sufit. ;D
A jak się miewa Łysolka? :)
9 duszyczek za TM [*]
Newbie

Łysolka-dzikolka :P
wczoraj miałam trochę czasu, to chciałam ją łagodnie, z miłością na ręce wziąć, pomiziać, pogłaskać i poprzytulać
ale po tym jak mi zmasakrowała dłonie to przytulanie szybko wyrzuciłam z planów :P
od dziś wracam do "wannowego" oswajania ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

Oj nie! Pewnie się boi.. no cóż czasami oswajanie może chwilę potrwać, życzę żebyście jak najszybciej to przeszły :)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Newbie

Przegląd szczurowy ;)

Cola [*] początek listopada - 6 luty 2011
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
moja kochana alfa, pierwszy szczur w moim domu. pochodziła z zoologa, na początku zupełnie nieufna i przerażona, z czasem zmieniła się w moją kochaną puchatą kuleczkę. Mój śliczny diabelskogłowy, czarny kapturek. Jak wracałam z uczelni przybiegała żeby się przywitać, ciekawsko wystawiała swój piękny łepek spod szafy. Wszędzie było jej pełno, ale nigdy nie broiła. Wszystkie szczury chodziły przy niej jak w zegarku. I cudnie trzepotała uszkami w czasie rujek <3 Śpij Aniołku [*]

Whisky [*] 27 listopad - 23 grudzień 2010
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pierwsza towarzyszka Coli. Z niunią nie zapoznałyśmy się dobrze - spędziła u mnie tylko trzy dni, bardzo śpieszyła się na drugą stronę TM aby dołączyć do swoich siostrzyczek i braciszków. Mam nadzieję, że teraz wszyscy razem bardzo dobrze się bawią. [*]

Pepsi- 2 grudnia 2010
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Można ją podsumować jednym słowem: głupek! Stadowa idiotka, na wszystkich się rzuca (na mnie też potrafi) i największy grubas. Pochłania wszystko, łącznie ze smyczami i koszyczkami w klatce. Jedyny szczur, który nie piszczy, tylko wydaje dźwięk przypominający zarzynaną świnię. Zastąpiła Whisky przy Coli, szybko się zakolegowały.
Szczur, który wcale nie jest ze mną związany. Mogę ją złapać bez większego problemu, czasami nawet sama przyjdzie, ale traktuje mnie bardziej jako ciekawych kształtów mebel do zwiedzania niż towarzyszkę. Pochodzi po mnie i idzie dalej biegać. Nie ma mowy o pieszczotach, czasami jak ją biorę by ją pomiziać, to daje się usłyszeć wyżej wymieniony cudowny świński dźwięk. Dzięki niemu czasami jest pieszczotliwie nazywana "prosiakiem" ;)

Fanta - 18 listopada 2010
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazek
KOCHANIE MOJE <3 Wyczekany haszczak. Wspaniały szczur, wszędobylskie ADHD, obecna alfa. Jak miałam u siebie maluchy to stłukła Pepsi za to że maluszki zaczepiała. ciągła piszczałka - krzyczy przy każdej okazji, jak ma zły dzień to nawet potrafi nawrzeszczeć na innego szczura za to że na nią spojrzy ;) jedyny szczur który nawiał mi w nocy z klatki - nie poszła łobuzować, gryźć kabli tylko władowała mi się pod kołdrę żeby pochwalić się swoimi umiejętnościami ucieczkowymi :P Namiętnie wyrywa mi klawisze z klawiatury - straciłam już 6 :P i dwa z komórki he he. ZŁODZIEJKA! kradnie wszystko. albo przynajmniej próbuje. znikają mi notatki, resztki jedzenia, woreczki z herbaty... a później znajduję siekę w wersalce ;) ALPINISTKA wspina się tam gdzie się da, a gdzie się nie da to próbuje. Pierwsza zdobyła kaloryfer, parapet i póki co jako jedyna dosięgnęła sufitu. SKOCZEK jako pierwsza nauczyła się skakać, teraz pokonuje w locie duże odległości, przez co raz prawie na zawał zeszłam, gdy odwróciłam głowę i zobaczyłam jak Fanciucha leci prosto na moją twarz :P

Fetka - połowa listopada 2010
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moja cudowna, kochana brudnonoska biała kuleczka. Wszystko co najlepsze: Dumbo Rex Siamese. Marzenie. Początki mi się nie podobały, mała śmierdziała na kilometr, była przeziębiona, jeździłyśmy na zastrzyki, które bardzo dzielnie zniosła. Śmierdzieć albo przestała, albo się przyzwyczaiłam ;)
Cudo a nie szczur. Rozdaje buziaczki, przybiega, zasypia, oblizuje i iska. Macha "wężowo" ogonkiem. Moja mięciutka podusia <3
Ostatnio miałyśmy problem z uszkiem, któro było rozcięte - malucha znowu wylądowała na antybiotyku, do tego bardzo przykre zabiegi związane z uszkiem - które znów bardzo dzielnie zniosła. Po tej przygodzie został jej taki zwis przy uchu, z którego śmieję się że jest jej kolczykiem :D
Straszna fajtłapa. Potrafi spaść ze wszystkiego, nie skacze, bo nie umie :P taka kochana ciapka, przytulaska i miziaska. Mooooja <3

Nirvana - 10 styczeń 2011
ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
"Zwyczajny" maluch :) Wszędzie jej pełno, wpycha się w dziury, bierze przykład ze starszych koleżanek i wspina się za nimi na parapet... Taka mała głupawka ;) Rośnie jak na drożdżach a obżera się za troje ;) Troszkę nieufna, nie lubi miziania, ale jak się ją złapie to można miętosić ile wlezie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

ale laski! a Nirvana.. ::) :-*
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Astharte

Post autor: Astharte »

Fanciucha rządzi ;D
Kochane maluchy :)
Newbie

byłyśmy dziś z Nirvaną u weta. Co jej jest nie wie nikt, ale się leczymy.
okazało się, że mój 2,5 miesięczny "maluszek" waży 260g czyli więcej niż ponad 4 miesięczna Feta !
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”