Moje sensy

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Re: Moje sensy

Post autor: Nakasha »

Super. :)

A om tylko krzyczy, czy gryzie?
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Iwo

Post autor: Iwo »

Krzyczy, nie gryzie. Jest przerażony. Franek (beta) nie gryzie tez malego, ma w pupie, jest nawet przyjaznie nastawiony, a Boguś (alfa) tez nie jest raczej agresywny, choc moze dwa razy zdarzylo mu sie zasyczec i wyrwac Kajtkowi (małemu) kłębek siersci. Generalnie jesdank zaden nie jest specjalnie agresywny, zaden nie gryzie oprocz trzech dziabów Bogusia, tylko ten krzyk małego jest nie do zniesienia i on po prostu nie daje sie ani zdominowac (na co liczy alfa), ani poprzytulac ani nic ::)
Kaszka ryżowa i wafelki ryżowe - rządzą nami ;D
Nakasha
Kontakt:

Jak tylko panikuje, to może wystarczy po prostu trochę czasu i przeczekanie tego pisku. ;) Czasami tak jest, że to ten mały szczurek sprawia problemy przy łączeniu, drze się jakby go mordowali, robi stójki, pokazuje zęby, nie daje się nawet obwąchać. :P Ale jeśli nie ma agresji, to warto próbować łączyć ich dalej. ;) Kastracja też powinna trochę pomóc. :D

Obrazek
Iwo

Dokładnie własnie tak jest. Stójki, ząbki, wrzaski jakby go kroili na żywca :D Chłopaki mają go już dość. Dziewczyna od której zadoptowalismy Kajtuszka sugeruje, ze przy takich krzykaczach kastracja bardzo pomaga. Poza tym, tacy krzykacze w wieku dojrzewania zazwyczaj maja wieksze burze hormonów. Dlatego myslimy nad kastracja. Tych prób łaczenia było juz sporo..
Iwo

Chłopaki siedza juz od dawna non stop w jednym pokoju, klatka w klatke, znaja swój zapach, chodza tymi samymi sciezkami (choc oddzielnie), wiec stwierdzilismy, ze damy Kajtuszkowi jeszcze szansę i spróbujemy moze spotkania poza klatką - na kanapie. Najpierw puscilismy Kajtka, za chwile Boguszka.... Takiego wrzasku i pisku w zyciu nie słyszałam :D :D Kajtuszek jest niereformowalny :D Nie dał szansy Boguszkowi. Bogusław nie zdazył nawet nic do niego powiedziec :D

Jutro kastracja. Kciukajcie! :)

Kajtus ma juz 3 miesiące i wazy już 410 gram! ;D
Iwo

Nareszcie mam jedno stado! :D Trzeba było wykastrowac Kajtuszka, ale przyniosło to efekt i nie darł juz japki ;)

Szkoda mi tylko Frania, bo jest samotny, nikt nie chce z nim spac, nikt nie chce sie z nim bawic, a on biedaczek wszystkich sie boi i jest przygnebiony. On jest takim kochanym dobrym szczurkiem, ktory nikomu nie chce zrobic krzywdy i całe zycie jest bity i gnębiony, a Kajtek okazał sie rozpieszczonym jedynakiem egoistą ;D

Czyli mam jedna stado, chłopaki sa juz razem, ale biedny Fanio jest samcem zeta i jest treoche odrzucony :(
Nakasha
Kontakt:

Pewnie trzeba po prostu - czasu... aby chłopaki naprawdę się ze sobą zżyli. :)

Obrazek
Iwo

Mam nadzieję, ze własnie o to chodzi! Dzis były razem na wybiegu i jest chyba troszke lepiej ;)
Iwo

15 grudnia, zaraz po moim wpisie, Kajtek spuścił takie lanie biednemu Franiowi, ze az biedaczek uciekł gdzie pieprz rosnie.. :/ Od razu poszłam i ukarałam Kajtka, ze nie wolno tak traktowac Frania.. Dmuchnęłam mu 3 razy w buziaka. Przeraziło go to straszliwie i mam nadzieje, przynioło skutek przynajmniej do końca dnia..

Wczoraj chłopaki przez chwilę leżali we 3 razem :) A od wczoraj Boguszek zaczął sypiać z Franiem ;) i Franio nie jest juz taki sam. Teraz Kajtek sypia samotny. Czekam z utęsknieniem na chwilę, kiedy Kajtus przekona się do Frania, który kiedys bronił go swoim ciałem przed Boguszkiem i beda spały wszystkie razem..
Iwo

Widać powolne postępy. Chłopaki chyba się już nie biją (no chyba, że może jak jestem w pracy.. ;)) Wczoraj nawet widziałam, jak Franeczek przyszedł do Kajtuszka i iskał go *_* :) Z kolei Kajtuszek z Boguszkiem swietnie sie dogaduja i bardzo często sie bawią w ganianego i w wojnę :D Franuś też juz czuje sie trochę swobodniej z nimi w klatce, choć nadal częściej jest sam niz z nimi. Ale, jak pisałam wczesniej, Bogus duzo czasu spedza spiąc z Franiem. I co najwazniejsze, chłopaki non stop jedzą z jednej miski wszystkie na raz! :D Zauwazylismy tez, ze Kajtek (Pan Wieloryb ;)) ma chyba ADHD ;D Ciagle biega jak szalony po całej klatce, nie za duzo je, bo mam wrazenie, ze jedzenie go nudzi.. Podaje chłopakom kaszę i wszysc sie rzucają, ale Kajtek po dwóch sekundach przestaje jesć i rzuca sie na sucha karme, je ja przez 3 sekundy i pozniej skacze na hamak, pozniej na domek i wbiega jak szalony pod półke :D I tak bardzo czesto. W zwiazku z tym, ze taki jest ruchliwy i nie je za duzo o go to nudzi, nie przybiera juz tak na wadze jak wczesniej i jest całkiem szczupły.. (na szczescie klatka jest duza i maja gdzie siw wybiegac, nie liczac wybiegów ;))
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Zdjęcia Zdjęcia Zdjęcia !!!!
super że chłopaki się dogadały ale patrz wyrzej :D
Obrazek
Iwo

Załatwimy i zdjęcia ;) Tylko nie wiem, czy się do weekendu wyrobie, bo chłopaki jadą na święta z nami do babci ;D
Iwo

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Veerena

Post autor: Veerena »

Spóźnione sto lat dla Kajtka :-*
Fiona Filipinka -(Myszor) Felicity

[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi
Iwo

Hej :D

Dziękujemy! Ale to dla Boguszka zyczonka są :D To Boguszka mamy od Ciebie i on miał wczoraj urodzinki :) Duzy zdrowy fajny chłopak z niego. Najukochańszy na świecie. I samiec alfa w stadzie oczywiście :) Dzieki!! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”