A om tylko krzyczy, czy gryzie?
Moderator: Junior Moderator

Czasami tak jest, że to ten mały szczurek sprawia problemy przy łączeniu, drze się jakby go mordowali, robi stójki, pokazuje zęby, nie daje się nawet obwąchać.
 Czasami tak jest, że to ten mały szczurek sprawia problemy przy łączeniu, drze się jakby go mordowali, robi stójki, pokazuje zęby, nie daje się nawet obwąchać.  Ale jeśli nie ma agresji, to warto próbować łączyć ich dalej.
 Ale jeśli nie ma agresji, to warto próbować łączyć ich dalej.  Kastracja też powinna trochę pomóc.
 Kastracja też powinna trochę pomóc. 

Chłopaki mają go już dość. Dziewczyna od której zadoptowalismy Kajtuszka sugeruje, ze przy takich krzykaczach kastracja bardzo pomaga. Poza tym, tacy krzykacze w wieku dojrzewania zazwyczaj maja wieksze burze hormonów. Dlatego myslimy nad kastracja. Tych prób łaczenia było juz sporo..
 Chłopaki mają go już dość. Dziewczyna od której zadoptowalismy Kajtuszka sugeruje, ze przy takich krzykaczach kastracja bardzo pomaga. Poza tym, tacy krzykacze w wieku dojrzewania zazwyczaj maja wieksze burze hormonów. Dlatego myslimy nad kastracja. Tych prób łaczenia było juz sporo..

Kajtuszek jest niereformowalny
 Kajtuszek jest niereformowalny  Nie dał szansy Boguszkowi. Bogusław nie zdazył nawet nic do niego powiedziec
 Nie dał szansy Boguszkowi. Bogusław nie zdazył nawet nic do niego powiedziec  

Trzeba było wykastrowac Kajtuszka, ale przyniosło to efekt i nie darł juz japki
 Trzeba było wykastrowac Kajtuszka, ale przyniosło to efekt i nie darł juz japki 

A od wczoraj Boguszek zaczął sypiać z Franiem
 A od wczoraj Boguszek zaczął sypiać z Franiem  i Franio nie jest juz taki sam. Teraz Kajtek sypia samotny. Czekam z utęsknieniem na chwilę, kiedy Kajtus przekona się do Frania, który kiedys bronił go swoim ciałem przed Boguszkiem i beda spały wszystkie razem..
 i Franio nie jest juz taki sam. Teraz Kajtek sypia samotny. Czekam z utęsknieniem na chwilę, kiedy Kajtus przekona się do Frania, który kiedys bronił go swoim ciałem przed Boguszkiem i beda spały wszystkie razem..
 ) Wczoraj nawet widziałam, jak Franeczek przyszedł do Kajtuszka i iskał go  *_*
) Wczoraj nawet widziałam, jak Franeczek przyszedł do Kajtuszka i iskał go  *_*   Z kolei Kajtuszek z Boguszkiem swietnie sie dogaduja i bardzo często sie bawią w ganianego i w wojnę
 Z kolei Kajtuszek z Boguszkiem swietnie sie dogaduja i bardzo często sie bawią w ganianego i w wojnę  Franuś też juz czuje sie trochę swobodniej z nimi w klatce, choć nadal częściej jest sam niz z nimi. Ale, jak pisałam wczesniej, Bogus duzo czasu spedza spiąc z Franiem. I co najwazniejsze, chłopaki non stop jedzą z jednej miski wszystkie na raz!
  Franuś też juz czuje sie trochę swobodniej z nimi w klatce, choć nadal częściej jest sam niz z nimi. Ale, jak pisałam wczesniej, Bogus duzo czasu spedza spiąc z Franiem. I co najwazniejsze, chłopaki non stop jedzą z jednej miski wszystkie na raz!  Zauwazylismy tez, ze Kajtek (Pan Wieloryb
 Zauwazylismy tez, ze Kajtek (Pan Wieloryb  ) ma chyba ADHD
) ma chyba ADHD  Ciagle biega jak szalony po całej klatce, nie za duzo je, bo mam wrazenie, ze jedzenie go nudzi.. Podaje chłopakom kaszę i wszysc sie rzucają, ale Kajtek po dwóch sekundach przestaje jesć i rzuca sie na sucha karme, je ja przez 3 sekundy i pozniej skacze na hamak, pozniej na domek i wbiega jak szalony pod półke
 Ciagle biega jak szalony po całej klatce, nie za duzo je, bo mam wrazenie, ze jedzenie go nudzi.. Podaje chłopakom kaszę i wszysc sie rzucają, ale Kajtek po dwóch sekundach przestaje jesć i rzuca sie na sucha karme, je ja przez 3 sekundy i pozniej skacze na hamak, pozniej na domek i wbiega jak szalony pod półke  I tak bardzo czesto. W zwiazku z tym, ze taki jest ruchliwy i nie je za duzo o go to nudzi, nie przybiera juz tak na wadze jak wczesniej i jest całkiem szczupły.. (na szczescie klatka jest duza i maja gdzie siw wybiegac, nie liczac wybiegów
 I tak bardzo czesto. W zwiazku z tym, ze taki jest ruchliwy i nie je za duzo o go to nudzi, nie przybiera juz tak na wadze jak wczesniej i jest całkiem szczupły.. (na szczescie klatka jest duza i maja gdzie siw wybiegac, nie liczac wybiegów  )
)
 Tylko nie wiem, czy się do weekendu wyrobie, bo chłopaki jadą na święta z nami do babci
 Tylko nie wiem, czy się do weekendu wyrobie, bo chłopaki jadą na święta z nami do babci 

To Boguszka mamy od Ciebie i on miał wczoraj urodzinki
 To Boguszka mamy od Ciebie i on miał wczoraj urodzinki  Duzy zdrowy fajny chłopak z niego. Najukochańszy na świecie. I samiec alfa w stadzie oczywiście
 Duzy zdrowy fajny chłopak z niego. Najukochańszy na świecie. I samiec alfa w stadzie oczywiście  Dzieki!!
 Dzieki!!