od pół roku mam czekoladowego szczurka samca Biri. Jest super grzeczny, nauczony czystości, spędzałam z nim duuużo czasu. Jednak stwierdziłam jakieś 3 dni temu, że czuje się trochę samotny i postanowiłam dokupić mu przyjaciela. Pojechałam do Blue City w Anna Zoo w Wawie i kupiłam szczurka samca błękitno-białego. Gdy dojechałam do domu, okazało się, że nowy szczurek nie ma jajek. Pojechałam z powrotem do sklepu i zapytałam , o co chodzi. Babka, która sprzedawała mi szczura powiedziała, że to na pewno samieciec, tylko że b. młody i że jajka mu jeszcze nie zeszły. Uwierzyłam. I.... wczoraj się okazało, że to na pewno samica, bo znalazłam u niej czop pochwowy.
 Nie chciałam mieć małych, a jak widzę będę miała. Co mogę zrobić, żeby szczury mogły żyć razem? Myślałam o kastracji samca. Próbowałam się dodzwonić do dr Wojtyś na Klemensiewicza ale telefon tam nie działa. Dzwoniłam do dr Sumińskiej, ona poleciła mi by szczury oddzielić i by żyły osobno, bo i tak się będą gryźć. Chciałam jak widziecie sprawić radość Biriemu, a wyszło jak wyszło. Nie chcę, by żyły osobno. Co mogę z tym zrobić? Proszę o porady. Nie jestem zbyt doświadczona w hodowli szczurków... Proszę pomóżcie.
 Nie chciałam mieć małych, a jak widzę będę miała. Co mogę zrobić, żeby szczury mogły żyć razem? Myślałam o kastracji samca. Próbowałam się dodzwonić do dr Wojtyś na Klemensiewicza ale telefon tam nie działa. Dzwoniłam do dr Sumińskiej, ona poleciła mi by szczury oddzielić i by żyły osobno, bo i tak się będą gryźć. Chciałam jak widziecie sprawić radość Biriemu, a wyszło jak wyszło. Nie chcę, by żyły osobno. Co mogę z tym zrobić? Proszę o porady. Nie jestem zbyt doświadczona w hodowli szczurków... Proszę pomóżcie. 

....(i źle sprawdzilam;/). Teraz w domu mam 13 szczurów, w tym 11 słodkich kluseczek. Postanowiłam, że bede miała 2 stadka..dzieki czemu bede mogła zatrzymać z 2 małe szczurki
....(i źle sprawdzilam;/). Teraz w domu mam 13 szczurów, w tym 11 słodkich kluseczek. Postanowiłam, że bede miała 2 stadka..dzieki czemu bede mogła zatrzymać z 2 małe szczurki  Nieźle się wpakowałam, ale nie ma syt. bez wyjścia....
 Nieźle się wpakowałam, ale nie ma syt. bez wyjścia....